Una travessia històrica amb esperit ecològic entre Tossa i Sóller

A primera hora del matí, des de la Platja Gran de Tossa de Mar, els quatre tripulants d’OceanCats, l’Associació Catalana de Rem Oceànic, s’han embarcat en un repte històric: realitzar una travessia de 450 quilòmetres que unirà Tossa amb el municipi de Sóller, a la costa nord-oest de l’illa de Mallorca. 

L’expectació ha estat màxima. Familiars i autoritats locals també els han acompanyat en la partida.

L’alcalde de Tossa de Mar, Ramon Gascons, abans d’emprendre el viatge, ha lliurat a Sergi Franch, Marc Grabulosa, Martí Ramírez i Joaquim Planells, un farcell de suro provinent del massís de Cadiretes, que l’embarcació transportarà simbòlicament fins a Sóller, on seran rebuts per les autoritats solleriques, encapçalades pel batle, Carles Simarro. La població sollerica correspondrà l’obsequi del farcell de suro, donant a la tripulació una petita quantitat de sal, que els quatre remers entregaran a les autoritats tossenques a la tornada.

Un intercanvi que vol recordar els llaços comercials de fa segles entre les dues poblacions i commemorar els 700 anys del primer registre d’un patró tossenc a un port de Mallorca per motius de cabotatge.

L’equip d’OceanCats haurà de remar ininterrompudament durant 225 quilòmetres per arribar a Sóller i tornar a Tossa. En total, una travessia de 450 quilòmetres que té, com a segon gran objectiu, sensibilitzar i posar de manifest el greu problema que causen els plàstics al mar. Per aquest motiu, durant el trajecte, realitzaran diversos mostrejos científics de microplàstics, obtenint mostres que seran entregades als laboratoris de la Universitat de Barcelona per determinar la forma, color i quantitat de plàstics que hi ha al mar.

El repte de la travessia entre Tossa de Mar i Sóller s’engloba dins el projecte OceanCats, que té per objectiu traslladar a la societat la problemàtica que pateixen els mars i oceans per l’excés de productes d’origen plàstic.

 

 

  Imatge