"Costa perdida", un viatge als confins del món

El documental “Costa Perdida” de Roger Rovira i Cristian Donoso recull l'expedició que durant un mes els ha portat a recórrer 600 quilòmetres de navegació amb kayak pels fiords i canals d'una de les zones de la costa austral de Xile més desconegudes.

Roger Rovira és fotògraf de professió i resident a Blanes fa anys. El 2007 va conèixer l'explorador xilè Cristian Donoso fent una travessia pel sud Xile, a les illes Madre de Dios. En aquesta nova aventura que han fet plegats han seguit una ruta completament inèdita.

Durant el viatge Rovira i Donoso han recorregut paratges totalment deshabitats i paisatges de gran bellesa com les glacera de Témpanos, una de les masses de gel més grans que hi ha el planeta després dels casquets polars. A “Costa Perdida” també queda constància de l'exuberant fauna de la zona: com ara pingüins, dofins o lleons marins.

El fet de recórrer zones molt poc transitades per l'home ha provocat que els dos exploradors fessin troballes realment sorprenents, com la del veler de competició Hugo Boss, desaparegut fa 10 anys a a les costes de Sud Africa. El seu tripulant, rescatat in extremis, donava per fet que la seva embarcació s'havia enfonsat.

Roger Rovira, que ha realitzat unes 2.000 fotografies i enregistrat 8 hores de gravació, té previst finalitzar el muntatge del documental en els propers mesos. Amb “Costa Perdida” es pretén donar a conèixer una de les zones més recòndites i de més bellesa del planeta.

costaperdida