Rita Payés i Elisabeth Roma en família en el Petit Paradís de Tossa

Rita Payés i Elisabeth Roma són filla i mare. Des de ben petita, Rita Payés ha respirat i viscut música gràcies a la seva família que està plena de músics.

La jove trombonista i cantant, de 21 anys, també ha triomfat amb la Sant Andreu Jazz Band, sota la direcció del baixista i tenor, Joan Chamorro, i ha publicat diferents discos al costat d’Andrea Motis, Magalí Datzira i Eva Fernández.

Fa un parell d’anys, com a regal d’aniversari, la Rita va regalar a la seva mare una sessió de gravació en un estudi per enregistrar les cançons que han marcat les seves vides.

Així va néixer aquest projecte intergeneracional que ja ha donat fruits molt dolços: la publicació d’un parell de discos amb la participació de totes dues –‘imagina’ i ‘como la piel’, que aquest any ha estat guardonat per l’Acadèmia de la Música Catalana- i una gira europea que, aquest divendres, les ha portat a Tossa per inundar l’Església Vella de Sant Vicenç de música popular, jazz, bossa nova i una química especial.

Però el menú musical d’aquest divendres ha tingut dos plats forts. El músic, Lucas Bun, pare de “Cicatrices”, “Caída del Cielo” o “Hermanita” ha enlluernat a Petit Paradís amb un format de trio.

El concert de Rita Payés i Elisabeth Roma ha deixat el festival a un esglaó del final. El colofó de l’edició 2021 del Petit Paradís el posarà, aquest dissabte a partir de les deu, la pianista, coneguda internacionalment i que va residir uns anys a Tossa, Laura Andrés.

 

 

  Imatge