Una desena d’activitats a la Festa Major de Riells i Viabrea

La Festa Major de Riells i Viabrea ha tornat a ser, durant el mes d’agost, el punt de trobada de riellencs i riellenques de totes les edats.

Totes les activitats han tingut una gran afluència de participants i públic.

Malauradament, la cinquena onada de la Covid, ha obligat a l’Ajuntament a refer a correcuita la programació que ja tenia a punt, per adaptar-la a la situació sanitària i les restriccions que dicta setmanalment el Procicat.

Malgrat tot, amb el comportament assenyat de tothom, grans i petits han pogut tornar a gaudir d’una programació molt variada.

El primer dia de Festa Major, la nota musical l’ha posat Dàmaris Gelabert amb el seu espectacle familiar ‘Mou el cos’. Amb les entrades exhaurides, Gelabert ha ofert un repertori basat en les seves cançons més populars i d’altres de noves en un format de luxe.

Setanta minuts on la música i el cos no es poden separar i Dàmaris Gelabert, acompanyada d’una banda d’onze músics, proposa a les famílies no parar de moure’s seguint el ritme de les coreografies de diversos estils: funk, disco, salsa, country, polca, celta, jazz… En aquest muntatge, Gelabert també compte amb la incorporació de dos joves cantants, el Julen i la Laia (filla de la Dàmaris) i la participació de la Clara Martínez com a coreògrafa i ballarina de claqué en alguns dels temes. L’espectacle també ha comptat amb la col·laboració de l’Escola de Música Güell de Riells.

Dimecres, segon dia de la Festa Major, també amb les entrades exhaurides, el Pavelló Municipal s’ha transformat en un Escape Room, ambientat en l’aclamada seria ‘La Casa de Papel’. Després del robatori a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, la banda més important de la península, troba un altre espai on burlar el sistema: el pavelló esportiu de Riells i Viabrea. 

En grups de 4 a 6 persones, les famílies han tingut 45 minuts per a descobrir un tresor que porta amagat a la zona des de la mateixa fundació de Riells, el 878 dC. Els equips han necessitat habilitat, valentia i treball en equip per aconseguir un trosset de tresor.

Dijous al vespre, al costat del pavelló municipal, la Jove Companyia Contrajazz, de l’Escola de Dansa-Jazz Marga Pastells del municipi, ha presentat el nou espectacle, de dues peces, Connectats i Wonderland. També ha estat el seu debut com a companyia amateur. En l’espectacle, d’uns cinquanta minuts, hi participen Marc Vicario, Rita Millet, Sara Latif, Noa Costa, Marina Funollet, Dana Costa, Jana Cruces i Aïna Pascual. I les coreografies les han dissenyat entre Silvia Pérez i Marga Pastells.

I una Festa Major no està completa si no s’organitza el tradicional concert de Festa Major convidant a una orquestra de prestigi.

Divendres, en el recinte de la Festa Major, habilitat al costat del pavelló, els cantants, solistes i setze músics de la Cobla-Orquestra Montgrins han interpretat èxits catalans, nacionals i internacionals de totes les èpoques per a complaure un públic exigent i predisposat a passar una bona estona en la companyia d’aquesta premiada agrupació musical que als anys 80 va rebre la Creu de Sant Jordi i, als noranta, el Premi Nacional de Música.

Dissabte, el públic familiar ha tornat al pavelló, però en aquesta ocasió, per a veure el divertidíssim espectacle d’animació “Tina i Rikus”. Tina i Els Barretines han omplert d’alegria, música, ball, xerinola, gresca i somriures la Festa Major.

Tot seguit, al pavelló municipal, hi ha actuat la Cobla-Orquestra Selvatana.

Amb totes les entrades esgotades per a la funció de diumenge i dilluns, la companyia local Montcabrera teatre ha tornat als escenaris amb l’obra, de producció pròpia, "Històries de la ràdio... Anys 50".

El públic que s’ha acostat fins al Casal del Poble ha pogut fer un viatge en el temps per a rememorar els espais icònics de les emissores de ràdio dels anys 50' i 60' del segle passat com el Consultori d’Elena Francis, “Discos Dedicados”, l’Hora de l’Àngelus, les entrevistes... Tot amanit amb humor i bons records! Els mateixos que també ha deixat el concert de Los 80 Principales, una de les bandes tribut amb més projecció del moment que regala al públic un viatge musical a les millors cançons nacionals i internacionals de la dècada dels vuitanta, o l’últim esclat de la Festa Major 2021 amb l’espectacle pirotècnic que ha ofert al costat del pavelló la Colla de Diables Les Vírboles.

 

 

  Imatge