Santa Coloma commemora el centenari del naixement de Josep Beulas

Josep Beulas i Recasens va néixer a Santa Coloma de Farners el diumenge, 7 d’agost de l’any 1921, i va morir a la seva residència d’Osca, l’any 2017, quan faltaven pocs dies per complir 96 anys.

Per commemorar l’efemèride del centenari del seu naixement, la seva ciutat natal, que va nomenar-lo fill predilecte, aquest dissabte a la tarda, ha organitzat una celebració institucional i divulgativa sobre l’obra de Beulas.

L'acte ha comptat amb la presència del batlle, Joan Martí; el delegat dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Josep Calataiud; l’alcalde d’Olot, Pep Berga; l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; la regidora de Cultura de Santa Coloma, Mireia Mitjavila; el regidor de Cultura de Blanes, Albert Sanz; el Comissari de l'exposició “Els Nostres Beulas”, Sebastià Goday; la vídua de Josep Beulas, Quimeta Camí, que s’ha mostrat molt emocionada; l'exalcalde de Santa Coloma, Antoni Solà; el fotògraf, Marcel Font; membres de la Comissió de l’Any Beulas; i el regidor de Cultura d’Osca, Ramón Lasaosa, pel vincle que existeix entre Santa Coloma i la capital de la província d’Osca gràcies a Beulas.

La commemoració ha començat amb una visita guiada a l’exposició ‘Els nostres Beulas’, de la mà del seu comissari, Sebastià Goday, la primera mostra antològica dedicada al mestre del paisatge i col·leccionista, que es pot veure fins a mitjans setembre.

La mostra recull cinquanta obres que plasmen l’extensa trajectòria i producció artística de Beulas.

Tot seguit, s’ha fet una xerrada biogràfica per part de la vídua de Beulas, Quimeta Camí, Antoni Solà i Sebastià Goday; i un tastet de vins entre Vins Baldiri de Castanyet de Santa Coloma i la bodega-museu Enate d'Osca, que ha tret una edició exclusiva amb un etiquetatge especial del centenari de Josep Beulas.

El tast ha comptat amb les explicacions del fotògraf, Marcel Font, el qual ha acostat als assistents la seva visió sobre les relacions entre paisatge i vi.

Les activitats de l’Any Beulas s’allargaran fins al mes de setembre de l’any 2022. L'«Any Beulas» el promou l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i les àrees de Cultura de la Diputació de Girona i del Consell Comarcal de la Selva.

 

 

  Imatge