Les obres de la nova Variant d’Anglès avancen a bon ritme

Les obres de la variant de la C-63, que millorarà la mobilitat i la seguretat viària, suposaran una inversió de 21,6 milions d’euros. Es tracta de l’obra més important que està realitzant el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, actualment, a les comarques gironines.

La nova variant, que connectarà la C-63 i l’N-141, evitarà que cada dia passin per la travessera d’Anglès, de mitjana, 7.000 vehicles. Una altra via que absorbeix molt de trànsit a la zona d’Anglès és l’N-141, per la qual passen uns 12.000 vehicles diaris. Més d’un 8% dels vehicles que circulen per ambdues vies són pesants.

Quan aquest trànsit rodat tan intens es desviï cap a la nova variant i ja no passi per l’interior del nucli urbà, els veïns i veïnes d’Anglès podran gaudir d’una població més sostenible i saludable, més tranquil·la i amb menys pol·lució i ben connectada amb la resta de la comarca.

El traçat de la nova carretera, que tindrà una longitud d’1,6 quilòmetres, discorre per la banda est del municipi. Comença a la C-63, al sud de la població d’Anglès. En aquest punt, es construirà una rotonda per a connectar la travessera d'Anglès, la C-63, el cementiri i altres camins amb la nova carretera. A uns 250 metres de l’inici de la variant, començarà un túnel de 485 metres de longitud per a salvar una zona muntanyosa. El túnel estarà dotat de les instal·lacions de control i seguretat adients. A l’accés nord, la variant connectarà amb l’N141 Olot – Girona, on es farà un altre giratori que també enllaçarà la via amb Anglès.

La carretera estarà conformada per una calçada de dos carrils de 3,5 m d’amplada cadascun, separats per una mitjana d’1 metre i vorals d’1 metre d’amplada.

També està prevista la construcció d’un parell de passos inferiors, la instal·lació d’elements que facilitin el drenatge de la carretera, mesures d’integració ambiental, la col·locació de barreres de seguretat, abalisament i senyalització o l’execució de la infraestructura necessària per a l’estesa de la fibra òptica al llarg de tot el traçat.

A l’interior d’Anglès, el projecte també contempla un conjunt de millores en el ferm de la travessera urbana de la C-63.

Els treballs van començar el mes de març passat i avancen a bon ritme. Encara que unes troballes arqueològiques van tenir-los aturats unes setmanes.

L’Ajuntament d’Anglès també confia que la nova variant sigui un revulsiu pel Polígon Industrial del municipi i fomenti la implantació de noves empreses a la vila.

 

 

  Imatge