El cantautor Litus recorda Ava Gardner i Pandora en un concert a Tossa

El cantant, guitarrista, pianista, compositor i actor, Litus, ha actuat, aquest divendres a la nit, a l’Església de Sant Vicenç de la Vila Vella de Tossa.

La seva actuació forma part de la programació que recorda la filmació a la vila de ‘Pandora i el Holandés Errante’ la primavera de l’any 1950 i la seva estrena la tardor de l’any següent.

El concert és un dels plats forts de la celebració per un parell raons: Litus Ruiz va viure uns anys a Tossa de Mar i en el seu darrer disc dedica una cançó a Ava Gardner, l’actriu que interpreta el paper de Pandora Reynolds.

El cantautor ha presentat ‘Hablo tu idioma pero no lo entiendo’, que l’artista va publicar l’any 2019, acompanyat del  Quartet Brossa.

Les activitats per a recordar els 70 anys de l’estrena de ‘Pandora i el Holandés Errante’, dirigida pel cineasta americà, Albert Lewin, i protagonitzada per Ava Gardner; James Mason, Nigel Patrick i el torero, Mario Cabré, van començar a finals de juliol amb la projecció de la pel·licula en versió original a la Platja de Tossa i continuaran fins a mitjans setembre amb propostes vinculades a la història, la cultura i la gastronomia.

El mapping “Pandora es retroba amb Tossa” s’ha pogut veure a la Plaça Ava Gardner aquest cap de setmana.

L’espectacle audiovisual “Poemes des del Far” es projectarà a l’Església Vella de Sant Vicenç, fins aquest dilluns, 16 d’agost, de les 22:00 fins a la 00:00. “Poemes des del Far” està fet amb poemes de l’actor, torero i poeta, Mario Cabré, company d’Ava Gardner a la pel·lícula.

D’altra banda, fins al 15 de setembre es pot visitar a la Casa de Cultura de Tossa l’exposició de fotografies “El making off de Pandora a la Tossa dels anys 50”.

Mentre duri la celebració, diversos restaurants de la vila també serveixen el “Flam Sinatra” i el “Vermut Pandora” i s’ha confeccionat una revista gratuïta amb anècdotes i curiositats del rodatge.

 

 

  Imatge