Poesia i Música omplen la Taverna del Subirà amb “Xilema”

L’espectacle “Xilema” és una autèntica expressió d’art, música i poesia, en el seu estat més emocional i orgànic, cercant el vincle més primitiu amb el significat de xilema, paraula que s’usa per a definir un conjunt de vasos lignosos, parènquima i elements esquelètics que, juntament amb el floema, constitueixen el sistema conductor de les plantes vasculars. També s’anomena així la part de l’arbre formada per l’albeca i el duramen.

El muntatge s’ha pogut veure, aquest dissabte al vespre, al cor de les Guilleries.

Al voltant d’una taula i envoltats del públic, el poeta i artista plàstic Perejaume, l’actor i polític Francesc Ten, la cantant Neus Borrell i el guitarrista Miquel Joan Escuer, conceben aquest recital on la paraula es fa cos.

L’escenografia i el ritme de l’espectacle juntament amb les aportacions dels quatre interprets es cargolen entre si per acabar formant un tot, que aconsegueix crear una atmosfera mística i litùrgica.

S’han escoltat fragments de dues obres de Perejaume “Pagèsiques” i “Treure una marededéu a ballar” o versos de Verdaguer i Sant Joan de la Creu, entre altres.

L’espectacle també ha servit per donar visibilitat i suport a la lluita de la plataforma ‘NO a la MAT’.

També han assistit a l’acte diferents representants polítics de la comarca, que han donat suport a la plataforma.

L’assagista i poeta, Perejaume, ha estat distingit amb premis com el Premi Nacional d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya, el Premi Nacional d’Arts Plàstiques del Ministeri de Cultura i el Premi Ciutat de Barcelona.

Francesc Ten és actor, filòleg i polític. Actualment, és diputat en el Parlament de Catalunya. Sempre ha estat molt vinculat a la cultura i l’educació gironina.

Finalment, Neus Borrell i Miquel Joan Escuer són un duet de veu i guitarra que busca en la poesia una font de composició i interpretació musical. Junts, han publicat el disc “Tot dorm”.

 

 

  Imatge