Pregó i música donen el tret de sortida a la Festa Major de Sant Hilari Sacalm

La capital de les Guilleries ja està de Festa Major amb una oferta d’activitats molt variada.

Encara que les activitats s’allargaran tota la setmana, la majoria de propostes es concentren entre el 26 i el 29 d’agost.

L’evolució de la pandèmia ha obligat a les regidories de Festes i de Joventut a repensar la programació per adaptar-la a la normativa vigent, descentralitzant les activitats a diversos espais de la vila amb limitació i control de l’aforament, reserva anticipada d’entrades o limitació en l’adquisició del nombre d’entrades per persona.

El primer dia de Festa Major l’han obert “Els atrapasomnis” que a Sant Hilari han presentat el seu espectacle ‘Anem amunt!’.

Un gran concert familiar, set músics a dalt l’escenari, amb la lluna com a protagonista de l’aventura i un viatge on sonen els clàssics de sempre del grup i les cançons dels seus discos. Un directe ple d’energia amb la participació del públic que també vol transmetre un missatge: que totes i tots som igual d’importants quan es treballa en equip.

El pregó de la Festa Major 2021 ha anat a càrrec d’una de les entitats més representatives de la vida cultural hilarienca: La Coral Veus Alegres.

El pronunciament oficial d’inici de la Festa Major s’ha fet en el Pavelló Municipal.

La coral Veus Alegres de Sant Hilari Sacalm, va ser fundada l’any 1946 per un grup d’amics que tenien afició pel cant  amb el nom de Nois Alegres.

Un pregó molt especial perquè aquest any 2021 la formació celebra el seu 75è aniversari.

Amb Xavier Garriga i Bardalet a la direcció des de l’any 2014, la coral està formada per una trentena de cantaires.

Veus Alegres també ha esdevingut una gran ambaixadora de la població, actuant en espais emblemàtics d’arreu d’Europa i, inclús, l’any 2022 tenen previst viatjar als Estats Units.

El pregó ha començat amb la benvinguda de l’alcalde, Joan Ramon Veciana, que ha fet un resum dels 75 anys de Veus Alegres.

Tot seguit, la coral ha agafat tot el protagonisme amb un pregó molt amè, on la coral ha cantat, diversos membres de la coral han explicat anècdotes i, inclús, han convidat al públic a aprendre la lletra d’una composició musical que s’han inventat per cantar-la plegats al final. Després de la interpretació del cànon, coral i públic han tornat a unir les seves veus per interpretar la cançó ‘Festa Major’ de La Trinca.

El primer dia de Festa Major l’ha tancat la música en directe amb gust tropical del grup de versions Waikiki que han actuat a l’Institut dins el cicle jove.

Fins diumenge s’han organitzat una vintena d’activitats més amb concerts, espectacles, propostes familiars, sardanes, havaneres, un Escape Room, un campionat de botifarra i teatre.

 

 

  Imatge