Moltes ganes de Festa Major a Sant Hilari durant el cap de setmana

Sant Hilari Sacalm ha tornat a viure una Festa Major molt participativa i amb una oferta d’activitats molt variada.

Concerts, espectacles infantils, el pregó, teatre, sardanes, havaneres, un Escape Room i un Talent Show han estat algunes de les propostes que han inundat tota la vila de gresca i xerinola.

Divendres han saltat totes les alarmes. S’ha trobat una bomba a Sant Hilari i les famílies i joves del municipi han hagut d’ajudar a desactivar-la. Per complir la missió, cada grup ha rebut una tauleta digital que ha servit per a resoldre les proves. Un Escape Room divertit i participatiu, on cada grup té assignat un temps per a descobrir els plafons que s’han instal·lat en espais emblemàtics del poble, desxifrar enigmes i ser hàbils amb les pistes per resoldre el misteri a temps i evitar que esclati la bomba de fum.

L'Orquestra Selvatana, una de les més prestigioses del país, ha ofert un gran concert en el Pavelló Municipal d’Esports amb tots els ingredients necessaris per amenitzar la tarda d’un divendres festiu a la vila: ritme, bona companyia i alegria, el títol de l’espectacle.

Al vespre, la banda d’Altafulla, Porto Bello, guardonada en els premis Enderrock amb el premi 'Millor Artista Revelació 2017', ha actuat en el cicle de concerts jove, presentant a l’Institut els temes del seu darrer treball “La llei universal” i dels dos primers “L'ull De La Tempesta” i “Basat en Fets Reals”.

Tot seguit, ha pujat en el mateix escenari la família de l’Orquestra Maribel que han desembarcat a Sant Hilari amb el seu nou xou i repertori. Un directe trepidant i gamberro!

Dissabte a la tarda, la Comissió de Festes de Sant Hilari i l’Ajuntament han organitzat un Talent Show en el Pavelló Municipal d’Esports amb ganes d’implicar a petits, joves i grans, individualment o en grups, en la Festa Major.

El primer premi, dotat amb 500 euros, l’ha concedit el jurat format per representants del món de l’espectacle mentre que el segon premi, que ha sortit de la votació popular, ha consistit en una panera de productes locals amb un valor de 200 euros.

Jurat i públic han valorat aspectes com la presentació, l’originalitat, la tècnica i la qualitat.

En paral·lel, en el Passeig Font Vella, la cobla “La Flama de Farners” ha ofert una audició de sardanes.

I la gira d’estiu del grup Marcel i Júlia també s’ha aturat a la capital de les Guilleries per compartir amb el públic el seu nou disc ‘En Òrbita’, el segon que publica la parella després del seu debut, l’any 2018, amb “Pedalant Endins”.

Marcel Lázara, exvocalista i compositor de Txarango, i la seva companya, Júlia Arrey, lideren un projecte que va més enllà de la música. Amb la seva banda i les seves lletres, difonen un missatge a favor del medi ambient i una societat autosuficient, lliure de les servituds de la globalització.

I les havaneres també són un clàssic de les Festes Majors. El grup Norai de Palamós, format per quatre membres, entre veus i instrumentistes, ha interpretat un repertori centrat en la cançó marinera de tot el món, compartint amb el públic havaneres i cançó de taverna i marinera que han complagut a tothom.

I el darrer dia de Festa Major, també ha estat un no parar.

El diumenge l’ha obert l’espectacle de Ball de Bastons d’Els Bastoners de les Guilleries, una agrupació resident a Sant Hilari, amb més de deu anys d’història i que és una de les poques colles de bastoners de Catalunya que està integrada només per joves. Des del cor de les Guilleries participen activament en la promoció del ball de bastons arreu del Principat, i aquest cap de setmana, ha estat el moment de fer-ho a casa.

Al migdia, les famílies s’han retrobat en els Jardins de Can Rovira per veure l’espectacle “Antipasti” de la companyia El que me queda de Teatre. Dos cuiners ben especials proposen un menú ple de circ, màgia, rialles i música italiana. El xef Marcelo Mascarpone i el seu ajudant Pepino Pepperoni cuinen un muntatge de malabars amb verdures, equilibris amb muntanyes de pizzes, participació del públic i, sobretot, molt d'humor.

El mateix que ha servit per tancar la Festa Major 2021 amb l’obra “El Comediant” de la companyia Cascai Teatre i Marcel Tomas. Un enginyós i divertidíssim espectacle on el fil conductor són petits flaixos de la vida d’un comediant que malgrat tot, no perd mai la capacitat de somiar.

Una trentena d’activitats que molts hilariencs i hilarienques han coronat amb una barretina, en record dels 150 anys del naixement d’un personatge molt estimat a la vila i rodalia, en Jaumet del Flabiol.

 

 

  Imatge