Beulas i dansa en 15m2 en un nou festival a Santa Coloma de Farners

La primera edició del Festival Internacional de Microdansa Itinerant ‘15m2’ que s’ha celebrat a Santa Coloma de Farners, aquest divendres i dissabte, s’ha emmarcat dins la programació de l’”Any Beulas”, que commemora el centenari del naixement del pintor, Josep Beulas i Recansens, nascut a la capital selvatana l’agost de 1921.

Per aquest motiu, l’eix temàtic de la primera edició del festival ha estat l’obra de l’artista sota el tema ‘Horitzó’.

15 m2 és un festival de microdansa que es realitza en escenaris no convencionals de 15 m².

Gràcies a les dimensions reduïdes de l’escenari es crea un clima despullat, íntim i de proximitat amb el públic amb la voluntat de fomentar nous públics en espais no convencionals de dansa.

Una desena de projectes de curta durada, d’entre 15 i 20 minuts, que han convidat en el públic i artistes a reflexionar sobre l’art, la cultura i la societat contemporània.

L’objectiu del festival és generar un circuit de microdansa en el territori català, fora de les grans ciutats, que fomenti la dansa de proximitat, però també compti amb la participació d’artistes i companyies nacionals i internacionals, permetent teixir vincles entre creadors, sectors culturals i ciutadania a partir d’un eix temàtic i el territori.

Alguns dels artistes que han presentat el seu espectacle en la primera edició d’aquest festival emergent són Azucena Momo, Laia Pujol, Agnès Balfegó, Oskar Luko, Nil Verdú, Paula Rísquez, Ona Mestre o Laura Vilar Arias.

Com a reconeixement a la feina, l’esforç i la confiança dels creadors en el projecte, el festival i l’Ajuntament han concedit uns premis remunerats a partir de quatre categories: Millor Interpretació, Arrel i Memòria i Millor Creació Escenogràfica, que ha atorgat un jurat especialitzat, i el Premi del Públic, que ha aplaudit la iniciativa i s’ha emocionat amb la força de tots els muntatges i talent dels ballarins i ballarines.

 

 

  Imatge