18a edició de ‘La Cuina del Cim i Tomba’ de Tossa fins al 30 de setembre

El col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca organitza durant el mes de setembre la campanya gastronòmica de ‘La Cuina del Cim i Tomba’.

L’origen del plat es troba profundament arrelat en la tradició marinera tossenca. Era un plat de peix i vegetals molt senzill, però molt bo, que els pescadors cuinaven a l’hora de dinar a bord de les seves embarcacions pesqueres quan feinejaven a la mar. Actualment els cuiners el preparen amb rap, rèmol, bacallà o bastina rajada o escrita.

El menú costa d’un entrant, el Cim i Tomba de segon, postres, vi o cervesa i aigua. Alguns establiments també inclouen cafè. La forquilla de preus, en funció de l’establiment, va dels 35 als 48 euros.

En aquesta edició, el menú de la ‘La Cuina del Cim i Tomba’ es pot degustar en els restaurants Bahia, Can Carlus, Can Pini, Castell Vell, El Petit Restaurant, L'Ajustada, Mestre d'Aixa, Minerva, Sa Muralla, Tursia, Víctor, Victòria.

‘La Cuina del Cim i Tomba’ forma part del cicle anual de campanyes gastronòmiques que organitza el col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca. A la primavera també celebren ‘La Cuina del Bacallà’ i en el mes de juny la mostra ‘Fideus a la Cassola’.

 

 

  Imatge