El Centre d'Acollida d'Animals assoleix els millors resultats de la seva història

 El Centre d'Acollida d'Animals de la Selva ha assolit els millors resultats durant l'any 2015, des de la seva posada en funcionament l'any 1990. Així ho constaten les xifres que s'han donat a conèixer en la presentació dels resultats de la memòria 2015 a Tossa de Mar.

Durant l'any passat es van recollir un total de 619 animals: 607 gossos i 12 gats. Aquesta xifra corrobora un descens significatiu en el nombre d'animals abandonats en els darrers anys. On s'ha notat un repunt ha sigut en la recollida d'animals potencialment perillosos, que comporta una gestió i sortida més difícil que en la resta de casos. Tot i l'increment del nombre de gossos per habitant, aquestes dades posen de relleu una major responsabilitat per part dels propietaris.

Pel que fa al nombre d'animals perduts i que han estat recollits i retornats als seus propietaris van ser 263, durant l'any 2015. L'increment en el nombre de recuperacions ve justificat, principalment, per l'augment en el nombre d'animals recollits i identificats amb el microxip i a la col•laboració ciutadana amb la recerca de propietaris mitjançant les xarxes socials.

Per la seva banda el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat les inversions que s'han dut a terme al Centre d'Acollida durant el 2015.

El Centre d'Acollida està obert a la col·laboració ciutadana ja sigui passejant gossos o ajudant en les tasques diàries del centre de forma voluntària. En els darrers anys, el Centre s'ha convertit en un referent per a aquells ciutadans que volen visitar-lo i mostrar la seva solidaritat amb els animals abandonats.

Des del Consell s'està treballant per potenciar el Centre d'Acollida com a espai cívic d'interacció entre animals i ciutadans. Aquest any hi ha previst ampliar les zones d'aparcament i també generar nous espais d'esbarjo perquè els visitants es trobin més còmodes.

 

centreacollidatossa