Riudellots de la Selva vibra amb la Festa Major

L’ambient de Festa Major s’ha instal·lat a Riudellots de la Selva des de finals de setembre fins aquest cap de setmana.

La programació, com sempre, ha estat molt atractiva i variada per agradar i animar a participar a tothom.

Per culpa de la Covid, l’any passat, la Festa Major va quedar suspesa. Enguany, riudellotencs i riudellotenques s’han bolcat, amb més ganes que mai, en totes les activitats que han preparat entre l’Ajuntament i les entitats locals, sempre complint la normativa relacionada amb la pandèmia.

Les activitats van començar el darrer cap de setmana de setembre.

Amb l’aforament limitat i la platea ben plena, l’Associació Teatrerus de Riudellots va representar l’obra ‘Una escola franquista’ escrita i dirigida per Nando Massaneda.

Els onze actors i actrius de la companyia del municipi, que enguany celebra el desè aniversari de la seva fundació, van fer passar una estona ben entretinguda en el públic recordant, a través del filtre humorístic dels Teatrerus, la vida estudiantil d’una aula a finals de setembre de l’any 1959.

L’alcaldessa, Montserrat Roura, també va pujar a l’escenari per agrair públicament en els Teatrerus el seu compromís la cultura i la població.

Tots els diners que s’han recaptat s’han destinat a la delegació de Riudellots de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Dimecres, dia festiu a la població, la carpa de concerts, ha estat l’escenari del tradicional concert de Festa Major, també a càrrec de La Principal de la Bisbal.

Un concert líric on ho han faltat els grans èxits de tots els temps i les cançons més populars, interpretades pels quatre solistes de la formació i la dotzena de músics, sota la direcció de Francesc Cassú.

El segon cap de setmana de Festa Major també ha estat farcit d’una mica de tot.

El divendres a mitja tarda, l’espectacle visual ‘Faboo’ ha encantat a grans i petits a la Sala d’Actes.

Un muntatge de teatre gestual que ha estimulat la imaginació d’adults i infants i ha volgut sensibilitzar a les famílies de la importància del reciclatge i la reutilització, amb propostes creatives.

De la unió del cos humà, uns quants elements quotidians i una dosi de creativitat, neix Faboo, un ésser singular que s’expressa amb sons i moviments i captiva a tothom amb el seu tarannà innocent i espontani.

A la Casa de Cultura s’ha inaugurat l’exposició de pintura ‘L’art cura o amanyaga?’ de l’escola de pintura de Riudellots, Riu d’Art.

L’escola, que l’any 2018 va celebrar el seu desè aniversari, s’ha convertit en un punt de trobada d’artistes de Riudellots i d’arreu de Catalunya, que imparteixen classes i comparteixen la seva passió per l’art.

La mostra és un recull dels treballs artístics que han elaborat més d’una vintena d’artistes.

Normalment, l’exposició se celebra a finals del curs escolar, però a causa de la pandèmia, aquesta vegada, s’ha ajornat fins a la Festa Major.

L’acte també ha comptat amb una actuació musical i unes paraules de Pere Romagós i Planas, i l’alcaldessa, Montserrat Roura.

L’exposició es podrà visitar en l’horari de la Casa de Cultura fins al 27 d’octubre.

A partir de les vuit s’han anat enllaçant diferents activitats a la plaça de l’Església. Primer, des del campanar de l’Església de Sant Esteve, s’ha fet el repic de campanes que simbolitza la Festa Major.

A continuació, s’ha dut a terme el lliurament de premis en els estudiants de batxillerat i cicles formatius i de les entrades als premiats en la campanya “Anem al teatre!” de l’Associació de Comerciants de Riudellots.

Tot plegat ha estat el preàmbul a un dels moments més especials de qualsevol Festa Major, la lectura del Pregó. Una responsabilitat que, en aquesta ocasió, ha quedat en mans de Judit Martín, actriu molt coneguda per les seves intervencions en diferents programes de TV3 com l’Està Passant o Polònia on fa d’Eulàlia Reguant, Marta Pascal o Irene Montero, i les imitacions que fa de personatges al programa de ràdio Versió RAC1.

La mateixa actriu, al vespre, ha presentat l’espectacle ‘NOT TALENT’, un xou que, en clau d’humor i força improvisació, celebra el fracàs.

L’obra es va estrenar a finals de juliol i ha estat ideada i escrita per la mateixa Judit Martín.

A la nit, a la zona de concerts, la banda de l’Orquestra Maribel han estat els protagonistes de la primera nit jove amb un directe trepidant. Un còctel de versions i bon rollo amb un repertori que va dels anys vuitanta fins a l’actualitat.

El dissabte a la tarda ha estat màgic amb l’espectacle infantil “The magic showman” del Mag Marín.

El mag granollerí ha guanyat el gran Galardón Magicus, el Premi Nacional de Màgia Espanya i el Premi Nacional de Màgia de França. Les seves aparicions a la televisió són habituals i va guanyar el concurs Pura Magia de Televisió Espanyola. També ha actuat arreu del món.

Amb els seus trucs i màgia de gran format ha deixat a tot el públic bocabadat.

I els amants de les havaneres i la cançó de taverna han tingut una cita amb el grup Arjau. Jordi Grau, Jordi Rubau i Josep Maria Batlle han amenitzat la tarda amb el seu espectacle i cinquè disc de la formació “ADN Arjau - 25 Anys, Diari de Bord", on fan un tribut als cantants i músics que han fet gran el cant de taverna i l’havanera.

El dissabte l’ha tancat el concert del mític grup ‘Seguridad Social’. La banda és un referent de la movida madrileña i del rock espanyol de les últimes dècades.

José Manuel Casañ, Javier Vela, Jorge Molina i Victor Traves han desembarcat a Riudellots amb la seva gira 2021. Han tocat tots els grans èxits dels més de 35 anys d’història de la formació valenciana, sonant temes tan famosos com ‘Chiquilla’, ‘Quiero tener tu presencia’, Comerranas’ o ‘Mi rumba tarumba’. Un xou acústic amb la banda completa, ple de frescor i contundència. Un directe apoteòsic!

L’última jornada de Festa Major, el diumenge, també ha estat ben farcit d’activitats de punta a punta del dia.

Al matí s’ha fet una missa amb la participació de la coral Veus del Cric i amb l’assistència de les autoritats locals.

A la tarda, a la Sala Polivalent, la cobla La Flama de Farners, ha ofert una audició de sardanes. Inicialment, l’audició s’havia de fer a l’exterior, però davant la previsió de pluja, s’ha modificat l’emplaçament. Aquest fet ha impedit que s’hagin pogut ballar i els assistents només han pogut escoltar-les.

Al capvespre, la popular i exitosa banda Orquestra Di-versiones ho ha donat tot sobre l’escenari per anar tancant la Festa Major 2021.

Els nou components de la formació de versions baix empordanesa, que l’any passat va celebrar els quinze anys d’història, s’ha tornat a posar el públic a la butxaca des del minut zero amb el seu directe desenfadat i de pura festa que triomfa arreu.

A la mateixa zona de concerts, s’ha celebrat el concurs per escollir l’Hereu i la Pubilla 2021.

Com que l’any 2020, a causa de la pandèmia, no es va poder celebrar el concurs, aquest diumenge també s’ha proclamat l’Hereu i la Pubilla 2020.

La votació ha estat en línia en els dies previs a l’acte de proclamació dels dos hereus i les dues pubilles. Només podien votar les persones empadronades a la vila.

Respecte de l’edició 2020, hi havia un parell d’aspirants a pubilla mentre que a la categoria de l’hereu s’han apuntat una desena d’aspirants.

A l’edició 2021, la participació ha estat equitativa entre hereus i pubilles. Sis aspirants a cada categoria.

Abans de votar-los, la població ha pogut conèixer el perfil de cada candidat i candidata mitjançant una entrevista que s’ha publicat en diferents suports on descrivien el seu caràcter, els seus gustos i preferències i la seva opinió sobre Riudellots.

Les dues parelles guanyadores s’han mostrat molt emocionades.

I l’últim sospir de la Festa Major 2021 ha estat una explosió de foc, llum i color a càrrec d’una de les pirotècnies més importants de Catalunya, la Pirotècnia Estalella.

La sisena edició de l’Espectacle Pirotècnic de Festa Major ha il·luminat el cel del municipi. S’han disparat centenars de quilos de pólvora que s’han transformat en un ampli espectre de formes, colors i so que ha inundat tota la vila d’il·lusió, màgia i l’enyorança de deixar enrere una Festa Major, molt participativa, que ha deixat molt bones sensacions entre riudellotencs i riudellotenques de totes les edats!

 

  Imatge