Tossa commemora el 70è aniversari de la popular sardana ‘Tossa Bonica’

Tossa de Mar ha celebrat, entre dissabte i dilluns, la trenta-quatrena edició de l’Aplec de la Sardana.

Aquesta edició de l’aplec de tardor de la Costa Brava ha estat especial per una doble raó.

Enguany, ha servit per homenatjar en el músic, Jordi Parrot Parborell. I també s’ha commemorat el setantè aniversari de l’estrena d’una de les sardanes més populars de tots els temps: "Tossa Bonica", del mestre Francesc Mas Ros, que ha estat la sardana més programada, enregistrada i versionada de tots els temps, arribant fins i tot a ser interpretada en la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics d’Atlanta l’any 1996 com a tribut a la música catalana després dels jocs de Barcelona 92.

Dissabte a la tarda s’ha fet una audició completa al Passeig Mossèn Cinto Verdaguer amb la cobla La Principal del Llobregat que ha interpretat una desena de peces.

L’homenatge a Jordi Parrot Parborell s’ha dut a terme en el transcurs de l’extraordinari concert de vigília al Cinema Montserrat amb la cobla La Principal del Llobregat, sota la direcció musical de Josep Cassú.

Durant el concert s’han fet un parell d’estrenes signades per Josep Cassú i Jaume Cristau i s’ha reconegut la trajectòria del músic alt-empordanès, nascut l’any 1950, Jordi Parrot Parborell. Parrot va cursar els seus estudis musicals al Casino Menestral de Figueres o al Conservatori del Liceu de Barcelona. De l’any 1986 fins a l’any 2016, va tocar amb La Principal de la Bisbal. També havia tocat amb l’Orquestra de Francesc Mas, Orquestra Rio, Los Hidalgos i Líders Grup.

Jordi Parrot Parborell, tenorista, saxofonista, violinista i tenor, es va jubilar l’any 2016.

Diumenge, diada de l’Aplec, han sonat una quarantena de peces entre el matí i la tarda. Un dels moments més especials ha arribat a l’audició de tarda quan les tres cobles que han participat en l’Aplec -La Principal del Llobregat, Flama de Farners i Ciutat de Girona- han interpretat juntes, amb motiu del 70è aniversari de l’obra de Francesc Mas Ros, ‘Tossa Bonica’.

 

 

  Imatge