Sant Hilari aprova els pressupostos del 2016 amb una retallada del 26%

El ple ordinari de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm va aprovar ahir els pressupostos generals del 2016 amb 7 vots a favor i 5 abstencions. La regidora Jennifer Gallardo va anunciar una retallada pressupostària d''un 26%, és a dir, 424.652 euros respecte l'exercici 2015.

Les partides afectades són aquelles relacionades amb la festa major, les activitats esportives, culturals i de promoció econòmica.

Davant de la dificultat de prioritzar actuacions, la regidora va destacar que enguany es faria front a la reforma del sostre de la piscina coberta i la construcció de nous nínxols.

Gallardo va remarcar que el 2015 han quedat 4.762 euros en concepte de factures que no han trobat cabuda dins del pressupost. En el 2014 i el 2013 la xifra va ser de 48.000 i 151.000 euros respectivament.

La regidora va marcar com a objectiu ajustar la despesa en funció de la capacitat de pagament.

Per la seva banda, el grup municipal de Convergència i Unió va lamentar el plantejament dels pressupostos, titllant de catastrofista l'exposició feta per Jennifer Gallardo. Albert Santaugini va posar en dubte, l'existència d'un criteri polític en l'elaboració dels pressupostos.

Ahir al ple es van anunciar un seguit de xerrades obertes al públic per tal d'exposar i explicar el pressupost del 2016. Encara queda per determinar el format i el número d'aquestes trobades.

Altres punts d'interès que es van tractar al plenari van ser l'aprovació de l'avanç de planejament del pla d'ordenació urbanística municipal de Sant Hilari, que es va aprovar per unanimitat. El document defineix les àrees de creixement en sòl residencial, industrial o àrees verdes en els propers anys. De les quatres propostes que s'han de debatre, l'equip redactor del POUM es decanta per un creixement moderat del municipi per la banda est.

 

plepressupostossanthilari070416