Prop de 400 participants en la Run4Càncer de Riudellots de la Selva

Riudellots de la Selva s’ha sumat a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer acollint una de les curses i marxes ‘Mou-te pel Càncer’ que s’han celebrat arreu de les comarques de Girona.

Riudellots de la Selva s’ha solidaritzat, aquest diumenge, amb els malalts de càncer i les seves famílies essent, un any més, una de les seus de la cursa provincial  ‘Run4Càncer’.

La Fundació Oncolliga, des de l’any 2015, al voltant del 4 de febrer quan es commemora el Dia Mundial contra el Càncer, organitza un conjunt de curses i marxes simultànies a diversos municipis gironins on hi ha delegacions de l’Oncolliga. A la demarcació hi ha un centenar de seus.

Enguany, s’han mogut pel càncer una dotzena de poblacions gironines, tres a la comarca de la Selva.

Riudellots mai falta a la cita de la Run4Càncer.

 

L’alcaldessa també ha destacat la feina i la tasca dels voluntaris i voluntàries que des de la primera edició col·laboren en tota mena de tasques pel bon desenvolupament de la jornada. Un grup de voluntariat que a cada edició creix en nombre de col·laboradors i col·laboradores. Enguany han estat una vintena.

L’any passat, a causa de la pandèmia, es va cancel·lar el format presencial de l’activitat i es va dur a terme de manera virtual a l’abril.

Aquest 2022 s’ha pogut recuperar la presencialitat, complint les mesures Covid.

 

La cursa de Riudellots ha sortit de la Plaça de l’Ajuntament.

Els participants, 380 de totes les edats, han pogut tornar a triar entre un recorregut de cinc quilòmetres i un altre de deu. El participant més petit tenia dos mesos.

El denominador comú és la solidaritat, però per alguns participants també és un repte personal. Com el cas del guanyador de la cursa de 5 quilòmetres, Bernat Pardos Sanchez.

 

Un esdeveniment que permet recaptar fons per finançar els projectes i serveis que ofereix Oncolliga. Cada participant ha fet un donatiu de 10 euros.

 

Les i els participants també han rebut una samarreta o una motxilla commemorativa. I han recuperat energies amb un esmorzar.

 

 

  Imatge