El Quartet Brossa entusiasma a Santa Coloma amb “Folkestral”

L’Auditori de Santa Coloma de Farners ha estat l’escenari, aquest dissabte al vespre,  de la presentació a la comarca de la Selva del nou disc del Quartet Brossa & Friends que s’anomena “Folkestral”.

Una dotzena de peces que van sortir a la llum en el mes de març de l’any passat sota el segell discogràfic Satélite K.

 

En la seva versió oberta de Col·lectiu Brossa, el projecte “Folkestral” pretén orquestrar de manera folk les melodies que els grans compositors del segle XIX i XX van prendre a la música tradicional. Buscant la inspiració en camps prèviament menystinguts per la música culta, molts compositors van prendre o imitar melodies tradicionals per incorporar-les o adaptar-les a les seves creacions pròpies.

 

El Col·lectiu Brossa, davant d’aquesta injustícia, a l’estil de Robin Hood, roba de nou aquestes melodies a grans compositors com Xostakóvitx, Brahms, Falla o Stravinski, per retornar-les a l’estil tradicional amb un aire festiu i enjogassat.

 

En l’espectacle el Quartet Brossa, format pels violinistes Aleix Puig i Pere Bartolomé, Imma Lluch a la viola i Marçal Ayats al violoncel, estan acompanyats per diversos amics com Gregori Ferrer a l’acordió; Albert Gumí al clarinet, vents diversos i guitarra; Pinyu Martí a les percussions i marimba; i els arranjaments d’Aleix Puig, Marçal Ayats, Gregori Ferrer i Albert Gumí.

 

 

  Imatge