Arbúcies celebra l’èxit de Keita Baldé a la Copa de Nacions d’Àfrica

Keita Baldé, que va debutar amb la selecció del Senegal la primavera de l’any 2016, acaba de guanyar amb el combinat nacional la Copa de Nacions d’Àfrica 2021.

Ha estat la primera vegada en la història dels ‘Leones de la Teranga’, així es coneix popularment la delegació senegalesa, que el país s’ha adjudicat la copa. Els senegalesos van imposar-se a Egipte a la final i el triomf ha estat molt celebrat entre la comunitat senegalesa.

 

La Copa de Nacions, que organitza la confederació africana de futbol, ha arribat, aquest 2022, a la 33a edició. Es tracta del torneig internacional més important de seleccions del continent africà. S’ha disputat del 9 de gener al 6 de febrer al Camerun i s’han jugat més d’una cinquantena de partits amb la participació vint-i-quatre seleccions.

Una victòria històrica que s’ha viscut, també, amb emoció des de la capital de les Guilleries, on va néixer Keita Baldé, el 4 de març de 1995. El davanter aviat farà 27 anys.

 

Les arrels familiars de Keita Baldé són al Senegal, encara que fa molts anys que els seus pares van establir la seva residència a Arbúcies. Per aquest motiu, Keita Baldé va decidir jugar a la selecció del Senegal, per fer feliç a la seva família.

 

El futbolista arbucienc, i molt vinculat al Baix Montseny, que ha jugat en el Barça,  la selecció catalana, Mònaco i també ha desenvolupat bona part de la seva carrera esportiva a Itàlia a les files del Milà, la Lazio, i, actualment, al Cagliari italià, va ser el pregoner a través d’un vídeo de la Festa Major d’Arbúcies l’any 2020.

 

 

  Imatge