Tossa de Mar es disfressa per celebrar un altre Carnestoltes atípic

Tossa de Mar ha celebrat, aquest dissabte i diumenge, el seu Carnestoltes amb diverses novetats.

Un altre Carnaval diferent a causa de la pandèmia, però que l’àrea de Festes ha intentat que fos un format similar al d’abans de la Covid-19.

Les rues populars i els concursos per trobar les disfresses més originals i vistoses han estat els plats forts del cap de setmana.

Dissabte a mig matí, el grup Amistat ha organitzat el tradicional Pregó de Carnestoltes a Can Paset i la Rua d’en Xoxa.

 

Durant tot el dissabte, els establiments tossencs que s’havien inscrit prèviament, han pogut participar en el Concurs de Disfresses al lloc de treball, amb la voluntat d’incentivar la celebració del Carnaval entre l’empresariat local.

El jurat ha visitat tots els establiments i ha valorat el conjunt de tot el personal disfressat seguint criteris relacionats amb l’originalitat, la imatge de grup, l’elaboració o el reciclatge i sostenibilitat dels materials.

Per participar al Concurs de disfresses, els comerciants han pogut disfressar-se amb vestits creats per a l’ocasió o disfresses d’altres Carnavals que tinguessin per casa.

Els establiments que han participat complint els requisits mínims de qualitat i dedicació rebran una subvenció única per establiment de 50 € i també opten a diversos premis econòmics: el primer dotat en 100 euros, el segon en 75 i el tercer de 50.

 

A ritme de xaranga, dissabte a partir de les deu de la nit, grans i petits han sortit al carrer per celebrar la primera rua nocturna de Carnaval. Els i les participants han sortit de la Plaça de la Concòrdia, davant la Biblioteca. Les colles i famílies han demostrat que hi ha més ganes que mai de disbauxa i gresca, desfilant pel centre de la vila fins a la Plaça de l’Església. Pel camí, diversos establiments també han col·laborat en la festa puntuant les disfresses. Una vetllada ben animada que s’ha acabat, després de la mitjanit.

La primera rua nocturna també ha estat un concurs de disfresses amb 1.500 euros en premis. El jurat ha valorat aspectes com l’originalitat, l’elaboració, el reciclatge o la sostenibilitat dels materials. Està en joc vuit premis, cinc a la categoria grupal i tres a la individual.

 

Diumenge a mig matí, a la platja, a la zona de la Palanca, s’ha celebrat una festa i concurs de disfresses infantil.

El jurat, designat per l’àrea de Festes, ha valorat aspectes com l’originalitat, l’elaboració i el reciclatge i sostenibilitat dels materials.

Tots els nens i nenes que han participat han rebut un obsequi.

I, el pròxim dimecres 2 de març, després de l’enterrament de la sardina, en el Passeig Mossèn Cinto Verdaguer, s’anunciarà el nom dels guanyadors i guanyadores de tots els concursos que s’han celebrat durant el cap de setmana en l’àmbit del comerç, la rua de dissabte a la nit o d’aquest diumenge amb els infants.

 

  Imatge