XIII Jornada Intercultural

Riudellots de la Selva ha celebrat aquest diumenge, la XIII edició de la Jornada Intercultural. Es tracta d'un espai de confluència i un punt gastronòmic de trobada de les diferents cultures i comunitats que conviuen des de fa anys al municipi.

Enguany la jornada ha comptat amb l'actuació dels Castellers de les Gavarres. que han aixecat amb èxit diversos castells a la plaça de l'Ajuntament. Tot i assajar els dilluns, dimarts i divendres al gimnàs del pavelló de Llagostera, els Castellers de les Gavarres compten amb una àmplia presència de riudellotencs i riudellotenques. La colla es va formar el juliol de l'any passat. Malgrat la seva curta existència ja compta amb un bon grapat d'actuacions.

Després de l'actuació dels Castellers de les Gavarres s'ha donat pas a la degustació gratuïta dels plats preparats pels veïns i veïnes de Riudellots provinents de diferents comunitats i països del món. A la Jornada Intercultural el públic assistent ha pogut degustar fins a nou tipus de gastronomia. Des de la catalana, fins a l'andalusa i castellana, passant per la mallorquina, romanesa o marroquina. Les diferents comunitats han ofert una mostra d'alguns dels seus plats típics, com la fideuà, el cus-cus o l'amanida gitana de patata. Tot plegat ha servit per estrènyer els lligams entre les diferents comunitats.

Enguany unes 300 persones s'han aplegat a la sala polivalent i a les taules col·locades a fora per poder degustar les diferents gastronomies representades. Des de l'Ajuntament es valora positivament la jornada i no descarta introduir futures novetats.

Amb l'èxit d'aquesta tretzena edició, la jornada intercultural esdevé un any més una fita ineludible en el calendari que a través de la gastronomia pretén establir ponts entre les diferents comunitats i cultures que conviuen a Riudellots de la Selva.

 

jornadainterculturalriudellots