Primera Jornada d’història i divulgació sobre la Revolta dels Segadors

Emmarcat en els actes de celebració de la Festa de la Revolta, que commemora els fets històrics que van succeir a la ciutat i a la resta de la comarca l'any 1640, Santa Coloma de Farners ha organitzat la Primera Jornada d'història i divulgació sobre la Revolta dels Segadors.

La Casa de la Paraula ha estat el lloc escollit per acollir aquest esdeveniment on han participat historiadors i especialistes al voltant dels fets ocorreguts al segle XVII, com Antoni Simon, Xavier Sala i Rafael Català i Dalmau.

La jornada s’ha celebrat amb dues activitats. D’una banda els assistents han pogut escoltar la xerrada ‘La crema i reconstrucció de Santa Coloma de Farners. 1640’ de la mà de l’historiador Xavier Solà.

 

Ja al migdia Rafael Català i Dalmau, editor, i Antoni Simon, historiador han dialogat entorn de l’obra ‘1640’ per parlar de la revolta pagesa i popular. Amb la Festa de la Revolta, Santa Coloma de Farners vol recordar els fets viscuts el segle XVII quan el poble es va negar a donar allotjament a les tropes del comte-duc d’Olivares, ministre de Felip IV. Encara que la història ja es coneix, cada dia sorgeixen noves informacions, ja sigui als arxius com ara a les excavacions arqueològiques.

 

Els actes centrals de la Festa de la Revolta es van celebrar a mitjans del mes de maig. Al mes d’abril es va fer la 4a Caminada dels Segadors, entre Riudarenes i Santa Coloma de Farners, i es va inaugurar una escultura en memòria dels Segadors.

 

 

  Imatge