La música de l’Orquestra Barroca Catalana tanca la Festa de la Revolta

Santa Coloma de Farners ha tancat els actes complementaris a la celebració de la Festa de la Revolta, amb un concert a l’auditori municipal, a càrrec de l’Orquestra Barroca Catalana.

Sota el títol ‘cançons d’amor i d’esperança’, l’actuació s’ha dividit en dues parts. En la primera l’orquestra ha presentat la cantata d’església Ich Habe Genug de Johann Sebastian Bach. Aquesta peça narra el moment en que Jesús es troba amb Simeó a qui l’Esperit Sant havia donat l’esperança de veure el Messies abans de morir. Bach va fer tres versions d’aquesta peça i l’Orquestra ha interpretat la segona, per soprano, flauta i corda.

 

El concert ha continuat amb música d’un caire més teatral. Han interpretat ‘The fairy Queen’ de Henry Purcell, basada en l’obra ‘Somni d’una nit d’estiu’ de Shakespeare.

 

També han format part de l’espectacle les àries Quella Liria Innamorata d’Antonio Caldara, i Vo cercando d’Emanuele d’Astorga, que s’interpretaven a Barcelona durant la guerra de successió. EL motiu amorós ha estat present a la part final del repertori on han interpretar dues àries de les òperes Juli Cesar i Ariodante de Händel.

 

Creada l’any 1993, l’Orquestra Barroca Catalana s’encarrega de divulgar i recuperar repertori dels segles XVII i XVIII, tot interpretant música instrumental, operística i religiosa. Gran quantitat de directors i solistes han ajudat al desenvolupament de la formació que ha adquirit un nivell i estil propi reconeguts.

 

 

  Imatge