Els gegants d’Arbúcies celebren el 50è aniversari

Aquest 2022 els gegants d’Arbúcies, en Quirze i la Julita celebren 50 anys. El 1972 l’Ajuntament va comprar dos gegants i l’1 de juny d’aquell mateix any van sortir per primera vegada amb motiu de les Enramades. Dos anys més tard van ser batejats amb els noms dels patrons de la vila: Quirze i Julita.

Per festejar aquesta efemèride la colla gegantera d’Arbúcies, en col·laboració amb el consistori han celebrat una Festa Gegantera. Una celebració que ha començat amb la cercavila infantil, en què els nens i nens han portat els seus propis capgrossos realitzats a l’escola.

 

Tot seguit, a l’aparcament de l’antiga Fonda Ayats, s’ha realitzat l’espectacle Exploradors de l’aigua, amb la companyia Pessic de Circ. Una actuació que ha donat pas a la cercavila de gegants pagesos pels carrers del centre del municipi. També s’ha fet entrega d’un petit obsequi a les colles participants. La ballada final i un sopar popular han conclòs la jornada.

 

A la festa han participat les colles geganteres de Cabrils, Gualba, Castellbell i el Vilar, Molins de Rei, Montesquiu, Canovelles i Arbúcies. Fa un any que més d’una trentena de persones van començar amb els preparatius.

 

A banda de la festa gegantera també s’han organitzat dues activitats paral·leles. Fins al 5 de juny es pot veure al Museu Etnològic del Montseny l’exposició ‘Cinquantenari dels gegants d’Arbúcies’. El proper dissabte 4 de juny, es farà l’acte de cloenda de la celebració amb l’acompanyament dels gegants i capgrossos al local on dormen.

 

 

  Imatge