Més de 800 participants a la 4a Trail de les Guilleries

Sant Hilari Sacalm ha acollit aquest cap de setmana la quarta edició de la  Trail Guilleries. Es tracta d’una cursa de muntanya amb sortida i arribada al centre de Sant Hilari que permet al corredor o corredora gaudir dels boscos verdes de les Guilleries.

Els participants han pogut escollir diferents distàncies: Una marató de 42 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell; una mitja de 26 quilòmetres i 1300 metres de desnivell; la distància trail de 16 quilòmetres i 750 metres i per últim una marxa popular d’11 quilòmetres i 300 metres de desnivell. Com a novetat enguany s’ha organitzat la trail kids, per als més joves amb tres nivells: 3,5 quilòmetres, 2,5 i 1,3.

 

Durant el dissabte s’han celebrat les curses per als més joves, mentre les distàncies sèniors i la marxa popular s’han fet el diumenge. Enguany s’han avançat els horaris degut a les altes temperatures. Una altra de les novetats és que aquest any la sortida i arribada s’ha fet a la Plaça Gravalosa.

Enguany s’han inscrit un total de 813 corredors i corredores superant el record de l’anterior edició. L’objectiu per als propers anys és superar els participants.

 

A més a més, aquest any la cursa ha obtingut el Segell de Petjada Verda, un distintiu que dona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, que reconeix aquelles curses i caminades respectuoses amb el medi ambient. La Trail Guilleries ha aconseguit el distintiu gràcies a les bones pràctiques ambientals i criteris de sostenibilitat que té implantats, com ara la minimització i prevenció de residus, senyalització amb materials reutilitzables o priorització de productes locals i de proximitat per als regals i obsequis.

 

Els beneficis de la cursa es destinen a la Fundació Oncolliga Girona, una entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars a la demarcació gironina. La prova també ha donat el tret de sortida i puntua per la Xtrail Marathon Cup que s’allargarà fins al mes de setembre.

 

 

  Imatge