Debat entre Quim Torra i Jordi Pigem sobre la pandèmia

L’auditori de Santa Coloma de Farners ha acollit aquest diumenge un debat al voltant de l’obra ‘Pandèmia i Postveritat. La vida, la consciència i la Quarta Revolució Industrial’. Organitzat per Sobirania i Salut de Santa Coloma de Farners, juntament amb l’associació Gass, l’acte, conduit per Eduard Casas, educador social i president del Grup Associat pels Serveis de Salut, ha comptat amb la participació de l’autor de l’obra, l’escriptor i filòsof Jordi Pigem i l’expresident de la Generalitat Quim Torra.

Contrastant les clàssiques novel·les distòpiques d'Orwell i Huxley amb les propostes del Fòrum Econòmic Mundial i altres heralds del poder polític i econòmic, ‘Pandèmia i postveritat’ analitza un gran nombre d'esdeveniments inesperats.

Després de moltes presentacions arreu de Catalunya, la oportunitat d’organitzar aquesta activitat va arribar després de que l’expresident llegís l’obra.

 

El debat, que ha congregat unes 250 persones a l’Auditori municipal ha posat damunt la taula qüestions que durant aquests dos anys de pandèmia han anat sorgint, com ara la necessitat d’un confinament, que ha suposat per la societat la pandèmia o perquè era necessari el passaport covid. En el debat, que estarà disponible a la pàgina web de l’organització, s’ha constatat que Pigem i Torra comparteixen opinió en algunes qüestions i en d’altres no, com ara, la necessitat de fer un confinament.

 

Escrita amb rigor i no sense ironia, amb un estil fluid, un ritme intens i un horitzó molt ampli, l'obra de Jordi Pigem ajuda a comprendre les complexitats que envolten la pandèmia.

 

 

  Imatge