Conclou la commemoració dels 50 anys dels gegants d’Arbúcies

Arbúcies ha conclòs els actes de celebració del 50é aniversari del gegants aprofitant la commemoració del Dia de l’Associacionisme Cultural que es celebra cada any el 4 de juny. Va ser al 1972 quan en Quirze i la Julita, els gegants d’Arbúcies, van sortir per primer cop. 10 anys més tard va arribar la Carboneta. 

La jornada, organitzada a la plaça de la vila, tenia per objectiu acostar a la població el món dels gegants oferint-los l’oportunitat de provar a portar els capgrossos i els gegants i així animar-los a formar part de l’associació. 

 

La colla busca noves incorporacions per tal de facilitar les sortides, ja que si hi ha poca gent, de vegades no es pot sortir amb tots els gegants. Si hi ha moltes persones que volen participar això també facilita els relleus. La festa ha estat acompanyada de la música del grallers.

 

A més a més, un dia abans de la celebració de la cloenda, la Generalitat de Catalunya ha lliurat a la Colla Gegantera d'Arbúcies un trofeu i un diploma com a reconeixement dels 50 anys d'acompanyament dels Gegants. L'acte s'ha celebrat a Vilafranca del Penedès.

 

Un altre dels actes de celebració d’aquest cinquantè aniversari és l’exposició ‘Cinquantenari dels gegants d’Arbúcies’ que es pot veure al Museu Etnològic del Montseny. Estava previst que la mostra fotogràfica s’acabés coincidint amb l’acte de cloenda, però degut a la bona acollida que ha tingut, s’allargarà durant una setmana més. És la primera vegada que s’organitza una mostra fotogràfica que repassa la història del gegants d’Arbúcies d’aquestes dimensions.

 

La propera sortida dels gegants d’Arbúcies serà el diumenge de les enramades. Allà tindran la oportunitat de lluir els obsequis que se’ls va fer en motiu de la celebració: un nou llaç per ell i per ella una nova mantellina.

 

 

  Imatge