Santa Coloma recupera la Fira del Pa amb Tomàquet en el seu vintè aniversari

El Parc de Sant Salvador s’ha tornat a omplir de festa i famílies, aquest diumenge, amb motiu del vintè aniversari de la Fira del Pa amb Tomàquet.

Una celebració doble perquè a banda de l’aniversari, farnesencs, farnesenques i visitants han pogut tornar a gaudir d’aquesta jornada després de cancel·lar-se l’edició de l’any 2020 i 2021 per les restriccions i conseqüències de la Covid-19.

 

A mig matí, els gegants i grallers de Santa Coloma de Farners, han animat a grans i petits amb una cercavila. Romaní, Farigola, La Malva i tots els membres de la Colla Gegantera han fet passar una estona molt entretinguda a tothom amb els seus balls i repertori musical. Una activitat ben tradicional dins la fira perquè la colla gegantera sempre ha estat molt implicada en la fira i són molt actius en la vida social i cultural de Santa Coloma al llarg de l’any. També són convidats a trobades geganteres i esdeveniments d’arreu del país.

 

La música també ha estat un dels plats forts de la diada amb un parell de propostes. La primera ha amenitzat l’hora de l’aperitiu.

La gran banda dels The Gramophone Allstars Big Band ha ofert un directe trepidant. Disset músics i vocalistes a l’escenari donant-ho tot per arribar a una combinació explosiva de talent musical i festa. La formació ha interpretat tots els seus èxits, de discos tan aclamats com ‘Jazzmaica’ o el seu darrer treball ‘Maraca Soul’. The Gramophone Allstars va néixer l’any 2008 i des de l’any 2013 la formació va convertir-se en una Big Band que a Santa Coloma ha entusiasmat a tothom amb la seva fusió de música jamaicana amb diferents estils de música negra com el soul, el jazz o el boogaloo.

 

A primera hora de la tarda, ha arribat la segona cita musical amb els combos de l’Escola de Música Josep Carbó de Santa Coloma que han participat en bona part de les anteriors edicions de la fira.

En aquesta ocasió han pujat a l’escenari els diferents grups musicals del centre: ‘Blue Note’, ‘Molotov’, ‘Deixats de banda’ i ‘Llepafils’, sota la direcció de Jesús Torrent; el combo ‘Si fa no fa’ que dirigeix Pere Coma; i, finalment, la formació de cambra ‘Punt i Coda’ sota la direcció de Neus Cuberta.

Els combos estan formats per músics de totes les edats i diferents branques musicals. La formació dels alumnes en les seves respectives disciplines, es completa amb la seva participació en agrupacions corals i grups musicals. Els combos fan concerts amb públic on toquen des de música clàssica fins a versions de poc o rock.

Els combos estan formats per cantants i un ampli ventall d’instruments, en funció del seu registre musical. Amb l’actuació d’aquest diumenge han clos la seva agenda de concerts oberts a tota la població del curs 2021-2022, abans de les vacances d’estiu.

 

Durant tot el dia, els més menuts també han pogut saltar i jugar en els inflables, s’ha pogut veure una mostra de teixir al carrer amb motiu del dia internacional de teixir i cosir al carrer, i és clar, tampoc han faltat els flequers i carnissers del municipi que han servit esmorzars, dinars, berenars i sopars, per compartir amb bona companyia un apetitós pa amb tomàquet.

 

 

  Imatge