Tornen les Enramades d’Arbúcies amb més ganes que mai

Després de dos anys a mig gas aquest 2022 torna a ple rendiment la celebració de la festa de les Enramades d’Arbúcies.

Com marca la tradició, la botifarrada popular ha obert la festa omplint la plaça de la Vila de gom a gom amb tots els veïns i veïnes que ja tenien ganes de tornar a celebrar aquest festeig tan esperat. Centenars de persones han fet una llarga cua per obtenir un entrepà de botifarra i beguda. Durant gairebé tres hores s’ha servit menjar de manera ininterrompuda fins a exhaurir-ne l es existències.

 

Un cop acabada la botifarrada, a la mateixa plaça de la Vila, la força de la traca ha donat pas als New Serafins que entonant el Pasodoble Ligero han iniciat la passada del barri de la Plaça. Tots els veïns i veïnes, han recorregut els carrers amb les tradicionals atxes en mà a ritme de la música, acabant el recorregut a la mateixa plaça de la Vila.

 

Avui divendres és el dia més esperat per a tot el jovent arbucienc i és que és el torn de la passada del Castell. La colla La Sagerao és l’encarregada de fer el pregó des del balcó de l’Ajuntament i d’encendre la traca, que dona inici a la passada. Tot seguit hi haurà, concert a la placeta de Ca la Rossa amb Banda Neon i Animal Show.  Les activitats seguiran fins al dimecres 22 de juny amb les passades matinals, danses, concerts de tarda i passades de cada barri.

 

Les Enramades és una festa que els arbuciencs i les arbucienques celebren des de fa més de 500 anys, i que el 1999 va ser reconeguda com a Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

 

 

  Imatge