Caminada No a la Mat al Castell de Farners

La Plataforma NO a la MAT Selva i el Centre Excursionista Farners han organitzat aquest diumenge una caminada popular reivindicativa NOMAT en un dels llocs més emblemàtics afectats pel projecte de la MAT, el Castell de Farners.

La sortida s’ha fet al parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners. La marxa ha fet camí per la pista forestal direcció a l’Ermita i el Castell de Farners. El recorregut, amb una durada d’una hora més o menys, ha estat apte per tot tipus de públic.

 

Un cop acabada la caminada els participants han arribat a l’Esplanada de Farners on s’ha dut a terme l’acte central de la jornada. Allà s’ha llegit un manifest reivindicatiu, hi ha hagut parlaments de diferents personalitats i s’ha realitzat una fotografia aèrea on els participants, tot agafant un globus blau, s’han anat situant fins formar una frase.

 

L’acte també ha comptat amb música en directe així com amb un castell a càrrec dels castellers de Santa Coloma. Una setantena d’entitats han col•laborat en l’organitzat i han participat diferents autoritats polítiques entre les quals, l’alcalde de Santa Coloma, l’expresident de la Generalitat Quim Torra o batlles de diferents municipis afectats per la MAT.

 

El passat mes de gener es publicava la planificació definitiva del govern espanyol en

matèria d’energia pel període 2021-2026 sense respondre a les més de les 1.700

al·legacions que persones, entitats i administracions del territori van presentar en contra del

projecte del ramal i la subestació de la MAT de 400 kv a Riudarenes ( Selva).

 

 

  Imatge