L’EMM celebra el Dia de la Música i clou el curs amb dos concerts

Intensa activitat musical l’ha que s’ha viscut, aquest dilluns i dimarts, a l’Auditori de Santa Coloma de Farners per a celebrar diverses efemèrides.

L’Escola Municipal de Música Josep Carbó de Santa Coloma ha organitzat dues sessions on ha participat alumnat i professorat del centre.

Aquest dimarts, amb motiu del Dia Europeu de la Música, que es commemora cada 21 de juny, les corals VeudMel, Picaveu i dTuaTo han pujat a l’escenari de l’Auditori per oferir l’espectacle ‘La Història de la ‘LA’’.

 

Una petita història inventada per la directora de l’escola, Neus Cuberta, on un titella representa que és la nota LA. La nota LA ha conegut molts compositors de totes les èpoques i, a partir d’aquest fet, el titella va explicant anècdotes de tots ells i l’alumnat acompanya el relat cantant una peça de cada compositor.

 

Un repertori format per una quinzena de cançons de molts estils diferents. Han sonat peces de John Williams, Justin Hurwitz, Beethoven, Mozart o del Llibre Vermell de Montserrat.

Les corals han tingut l’acompanyament del pianista, Francesc Alsina. Mentre que de la confecció i la manipulació del titella se n’ha fet càrrec, Marta Fernàndez, i Neus Cuberta, a banda d’elaborar el guió i dirigir l’espectacle, també ha posat la veu en off.

 

D’altra banda, aquest dilluns, l’Escola Municipal de Müsica Josep Carbó ha celebrat un concert de final de curs amb la participació de les corals Clau de Sol, Pizzicato i Decantus.

En total, han cantat una dotzena de cançons. En el cas de la coral Clau de Sol, formada pels alumnes de sensibilització, i la coral Pizzicato, que componen els alumnes de preparatori, una part del seu repertori ha estat conjunt.

 

Una doble cita, abans de l’inici de les vacances d’estiu, per mostrar a les famílies i amants de la música en general, els avenços i coneixement que grans i petits han adquirit a l’escola al costat dels millors professionals i, el més important, aprenent des de la infantesa a estimar i gaudir la música.

 

 

  Imatge