Inaugurada la nova comissaria de Lloret de Mar

 Aquest passat dissabte s'ha inaugurat la nova comissaria conjunta de Protecció Civil i la Policia Local de Lloret de Mar. L'acte ha comptat amb la presència del conseller d'Interior, Jordi Jané, i d'una gran representació dels cossos policials, representants locals i institucionals.

Les instal·lacions ja es van posar en marxa el passat mes d´octubre però no ha estat fins fa tres setmanes que totes les unitats i membres s´hi ha acabat de traslladar.

L´edifici, amb espais diàfans i lluminosos, disposa de soterrani i tres plantes i compta amb tot un seguit d'instal·lacions que la converteixen en una de les comissaries capdavanteres de les comarques gironines. La comissaria ha estat escollida com una de les noves seus de formació de l´Institut de Seguretat Pública.

El Govern té previst tramitar un projecte de llei durant aquesta legislatura de 18 mesos per reforçar el concepte de "Policia de Catalunya", incloent-hi els Mossos i les policies locals catalanes.

Abans de la inauguració, el conseller i l'alcalde de Lloret de Mar, han mantingut una breu xerrada amb els representants dels agents de la Policia Local del municipi que s´han mobilitzat davant les portes de la comissaria. Els manifestants reclamaven un augment de la plantilla de cara a la temporada d´estiu i un sou ajustat a la feina que realitzen.

Una de les principals problemàtiques és la categoria laboral dels agents i la incorporació de més efectius a una plantilla amb una mitjana d'edat força elevada. Les dues parts ja s'han reunit per començar a aproximar posicionaments.novacomissarialloret