Maria Cufí i Bernat Coll guanyadors dels premis de treballs de recerca

Aquest passat dissabte ha tingut lloc a l'Espai Jove l'entrega dels premis de treballs de recerca de Vilobí d'Onyar. L'objectiu del concurs és promoure la recerca en totes les àrees de coneixement, així com sobre temes relacionats al municipi selvatà.

És per això que els premis s'han dividit en dues categories: els treballs de recerca sobre temes locals, per una banda i per l'altra els treballs amb una temàtica més generalista.

Al concurs hi podien participar tots els alumnes de 2n de batxillerat del curs 2015-16 empadronats a Vilobí d'Onyar, independentment de la població del centre on realitzen els estudis.

Els autors i autores han fet una breu presentació dels seus treballs davant del públic assistent. Als premis s'hi han presentat 6 treballs. En l'apartat de temàtica local només s'ha presentat un. La guanyadora ha estat la Maria Cufí de l'Institut de Santa Coloma de Farners amb un estudi sobre la Guerra Civil i el primer franquisme a Vilobí d'Onyar, centrat en la intervenció de la Guárdia Civil en el món rural.

Pel que fa als treballs de recerca sobre temes d'àmbit general la temàtica ha estat molt diversa: un assaig sobre els efectes de l'alcohol en el desenvolupament embrionari de l'Anna Cufí Jou, un treball sobre l'alimentació i nutrició del futbolista d'elit de l'Ernest Carreras, un estudi sobre l'estèvia de l'Alba Gurguí o un treball comparatiu de diverses religions d'en Biel Merino.

El guanyador d'aquesta categoria ha estat per un estudi de Bernat Coll de l'institut Bell-lloc del Pla de Girona sobre la incidència dels canvis d'alimentació en l'aposta d'ous a un conjunt de gallines camperes en entorn domèstic,

El jurat ha posat de manifest el gran nivell del treballs presentat i les dificultats en què s'han trobat per escollir els guanyadors.

Els premis consisteixen en un xec per valor de 100 euros i un val de 50 euros per utilitzar en establiments comercials de Vilobí d'Onyar.premistreballsderecercavilobi