IX Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Blanes

 Aquest dimecres s’ha presentat la novena edició de les Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera de Blanes. L’acte l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i ha anat a càrrec de la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany.

També ha intervingut el patró major de la Confraria de Pescadors i president de la Federació Catalana de Pesca, Eusebi Esgleas. L'acte ha comptat amb l'assistència dels representants de diversos restaurants que participen en les jornades gastronòmiques. La principal novetat d’enguany és precisament que s’ha assolit el rècord d’establiments que s’han adherit fins ara en els nou anys amb què ja compta l’experiència, amb un total de 21 restaurants situats arreu del municipi.

Un dels principals elements de promoció i difusió de l’experiència són els fulletons en català i castellà, dels quals se n’han editat 5.000 exemplars. Recullen tant la informació d’interès dels 21 restaurants que participen com els menús que s’ofereixen i la situació geogràfica en el mapa de Blanes.

En la darrera edició de les jornades es van servir un total de 560 menús, una xifra molt ben valorada per l’organització. Els preus dels menús van des dels 25 € el més barat fins els 46 €/ persona el més car, i recullen un ampli ventall de possibilitats per poder degustar el suquet de peix.

La presentació de l’edició d’enguany s’ha fet per primera vegada en la nova sala d’actes de la Confraria de Pescadors de Blanes. La col·laboració amb el sector no s'acabarà aquí. Els preparatius per a la I Quinzena Gastronòmica de la Gamba de Blanes que tindrà lloc del 15 al 30 de setembre ja estan en marxa. En aquest cas, es valoritzarà un dels productes estrella del port blanenc: les gambes.IXjornadesgastronomiquessuquetdepeix