Prevenció d'incendis al massís de l'Ardenya-Cadiretes

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va visitar ahir una de les actuacions de prevenció d'incendis forestals que s'estan fent al massís forestal de l'Ardenya-Cadiretes, que es considera de protecció prioritària.

Els treballs es concentren en 25.000 ha considerades d'alt risc, on històricament hi ha hagut episodis de grans incendis, com als anys 1967, que va afectar 5.000 ha, i el 1979 a la urbanització dels Pinars de Lloret, en què van morir 21 persones. Els treballs d'aclarida i estassada del sotabosc van començar al febrer, acabaran a final de juny i tenen un pressupost de 170.388 euros. L'objectiu és reduir el volum de vegetació de manera que, aprofitant llocs topogràficament estratègics es pugui modificar el comportament d'un incendi, facilitar la feina dels efectius d'extinció i limitar la propagació del foc.

Els treballs es fan també gràcies a la col·laboració dels titulars dels terrenys, que han donat la seva autorització, i abracen tres sectors del massís, als municipis de Lloret, Vidreres, Caldes de Malavella, Tossa, Llagostera, Santa Cristina i Sant Feliu de Guíxols. A Catalunya la massa forestal representa un 64% del territori, del qual un 75% és de propietat privada.

La zona està considerada d'alta càrrega de combustible amb espècies molt inflamables al sotabosc. L'índex de sequera acumulat, a més, és alt, tot i que el perill ara no és elevat.

 

prevenciodincendis