En funcionament el Servei d'Intermediació de l'Habitatge

La Consellera de Governació, Meritxell Borràs, va inaugurar ahir el Servei d'Intermediació en l'Àmbit de l'Habitatge al Consell Comarcal de la Selva. Aquesta iniciativa, està impulsada per la Diputació de Girona i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

El Servei ofereix de forma gratuïta assessorament i intermediació per a les persones que tinguin dificultats per afrontar els deutes derivats de la hipoteca o del lloguer. L'objectiu és evitar la pèrdua de l'habitatge principal i prevenir situacions d'emergència habitacional i de risc d'exclusió residencial.

Fa cinc anys que el Govern de Catalunya impulsa polítiques de mediació a través de l'Ofideute. La nova llei d'habitatge que substituirà la 24/2015 contempla canvis com l'ampliació de 72 a 234 municipis que es consideren afectats per problemes d'habitatge.

El Servei el presten conjuntament el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de l'Habitatge i la participació del Col·legi d'Advocats de Girona, i es vehicula a través de diversos convenis de col·laboració entre les institucions implicades. S'inicia com a prova pilota, a la comarca de la Selva, i, per a l'any vinent, s'estudiarà l'obertura de nous punts en altres comarques.

Un cop finalitzada la visita a les oficines del Servei d'Intermediació en l'Àmbit de l'Habitatge, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha signat en el llibre d'honor del Consell Comarcal de la Selva posant així punt i final a l'acte d'inauguració.

 

 

serveiintermediaicohabitatge