El Govern paralitza la tramitació del ramal de la MAT a Riudarenes

 El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, es va reunir divendres passat al Consell Comarcal de la Selva amb el seu president, Salvador Balliu, l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí i l'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès.

La reunió va servir per informar de l'estudi encarregat al Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya sobre el ramal de molt alta tensió entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes. L’informe estima que la ubicació de la subestació de Riudarenes és adequada per als seus objectius, que són el subministrament del TGV i el reforç de la xarxa elèctrica de distribució de les comarques del sud de Girona. El document identifica, però, fins a sis alternatives a la proposta actual de Red Eléctrica de España per alimentar la subestació.

Des de la conselleria s'aposta com a opció preferent per la reconversió de la línia de 132 kv que actualment uneix Juià-Salt-La Roca en una línia de 220 kv. Els alcaldes de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, i de Riudarenes, Jordi Gironès, han mostrat la seva satisfacció per la decisió presa per la Generalitat.

L'informe adverteix que la construcció del projecte actual implicaria que el circuit obert perdés la qualificació de Connexió Internacional, de manera que la inversió efectuada per millorar la seguretat en el subministrament elèctric de la península quedaria reduïda al 50%.

 

MATRiudarenes