L'incendi de Blanes deixa un total de 27 hectàrees de bosc cremades

Un total de 27 hectàrees de bosc han cremat en l'incendi forestal de Blanes a tocar de Tordera i Lloret. Des d'aquest passat diumenge a la una del migdia fins ahir dilluns els cossos d’emergències han treballat sobre el terreny en les darreres tasques d’actuació.

Durant gran part de la tarda del diumenge van estar treballant a la zona una cinquantena de dotacions terrestres dels Bombers i 15 mitjans aeris (5 helicòpters bombarders, 2 helicòpters de comandament, 6 avions de vigilància i atac i 2 avions amfibi del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente). Així mateix, els Bombers van habilitar un Centre de Comandament a la Ciutat Esportiva de Blanes, des d’on es va fer la coordinació operativa de l’incendi, amb representants d’altres cossos de seguretat.

L'orografia de la zona i l'estat del sotabosc han fet témer el pitjor per uns moments.

Durant les tasques d’extinció, tres bombers van haver de ser atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques a causa d’inhalació lleu per fum i cops de calor, i un quart bomber va rebre un cop a l’esquena. Tots quatre ja estan recuperats.

Segons les dades aportades pels Agents Rurals, l’incendi ha afectat prop de 27 hectàrees: el 98’5% és arbrat, i la resta és matollar, pastures i conreus, tot dins del terme municipal de Blanes.

El foc es va originar pels volts de la 1 del migdia d’aquest passat diumenge al sot del Sabater, i es va obrir amb un sol front. Inicialment es van desallotjar preventivament els veïns de les urbanitzacions de Les Planes, El Vilar, La Fauna i Sant Daniel, a qui a quarts de set de la tarda es va autoritzar a tornar a casa seva. En total van ser unes 200 persones de Blanes, 30 de Lloret i 80 de Tordera.

 

incendiblanes