El Concurs de Focs d'Artifici arriba a la seva 46a edició

El Concurs Internacional de Focs d’Artifici és l’esdeveniment més destacat que s’organitza a Blanes des de fa gairebé mig segle, i cada any atrau prop d’un milió de visitants. Una de les principals novetats de la 46a edició és que ha augmentat la seva duració fins a cinc dies.

La pirotècnia guanyadora també s’endurà aquesta vegada tres contractes: la Festa Major de Santa Cristina de Lloret i el concurs de Blanes al 2017, i les Fires de Sant Narcís de Girona d'enguany.

Durant aquests cinc dies el nombrós públic assistent ha pogut gaudir de companyies internacionals provinents de la Xina i d'Itàlia i d'altres d'àmbit estatal de Granada, Astúries i Múrcia.Una de les actuacions més destacades ha estat la de la Pirotècnia Accitana Maria Angustias, tres vegades guanyadora consecutiva de les darreres edicions del concurs de Blanes. Els gaditans van saber aprofitar al màxim un entorn que coneixen molt bé: la Roca de Sa Palomera, amb la dificultat de muntatge que això significa.El concurs Internacional de Focs d'Artifici implica una gran afluència de públic que comporta la mobilització d'entre 200 i 300 efectius policials, sanitaris, i d’altres serveis com a mesura preventiva. Aquest desplegament implementa el Pla de Seguretat i Emergències que inclou mesures policials, sanitàries i logístiques, que es posa en marxa coincidint amb el concurs pirotècnic des de fa prop de 20 anys.L’única modificació d’aquest pla que s’ha fet enguany, respecte anteriors edicions del concurs pirotècnic, és el reforç d’algunes mesures preventives. Així ho han decidit els operatius de seguretat, recordant que des de fa força temps, arreu de Catalunya està en marxa el nivell 4 d’alerta. Aquest nivell d’alerta no s’ha incrementat des de llavors al territori català, ni tan sols arran de l’atemptat comès fa uns dies en la localitat francesa de Niça.

 

 

46concursfocsdartifici