Multitudinària manifestació contra els acomiadaments a Nylstar

Un miler de persones es van manifestar ahir a la tarda a Blanes contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació d'extinció de Nylstar que preveu acomiadar 155 treballadors. La manifestació ha sortit de les portes de l'empresa encapçalada per la pancarta “Salvem Nylstar, no al tancament”.

La marxa, amb el suport de CCOO i la UGT, ha estat farcida de consignes contra el president del Grup Praedium, l’actual propietari de la tèxtil, que ja porta sis mesos amb la maquinària aturada. La plantilla el considera el màxim responsable de la situació en què es troben.

La plantilla de Nylstar i els manifestants han portat la seva reivindicació fins al centre del municipi, han tallat part de la carretera d’accés a la Costa Brava i, abans d’acabar davant del consistori, han arribat fins al port a través del passeig marítim. Des de la Generalitat s’està treballant per defensar els interessos del personal de l’empresa. La conselleria de Treball conjuntament amb el Departament d’Economia i Empresa, estan buscant possibilitats d’inversió financera per salvar el màxim nombre de llocs de treball possibles.

Actualment, tot i que Nylstar porti sis mesos aturada i hagi encadenat EROs temporals i vacances de la plantilla, els treballadors estan al corrent de pagaments. Però això pot canviar a partir de l’1 d’agost. Els sindicats asseguren que l’empresa ja no té liquiditat i acumula un deute de més de 25 milions d'euros cosa que pot comportar l'impagament de les nòmines. En cas que l’empresa acumulés deute amb la plantilla, els treballadors passarien a ser creditors, i podrien reclamar que s’obrís concurs contra Nylstar.


 

manifestacionylstar