131 quilos de deixalles recollides del fons marí de Sa Palomera

Diumenge passat es va donar el tret de sortida a la primera part de la campanya Per Focs la mar també brilla! organitzada per l’entitat ambiental S’Agulla, el club de submarinisme Mola Mola i el Club Vela Blanes.

Amb l'objectiu de sensibilitzar sobre l’estat del fons marí s’ha realitzat una neteja a l’enclavament de la roca de sa Palomera, punt emblemàtic des d’on es llencen els focs artificials del concurs internacional de la vila Blanes. Una trentena de submarinistes voluntaris han recollit 131 quilos de residus en poc més de dues hores d'immersió.

Deixalles de tot tipus com fragments d'embarcació, plàstics, llaunes, tovalloletes, compreses i paper s'han recollit del fons marí per posteriorment ser classificats al punt de trobada del passeig de mar.

L'acció ha servit per mostrar la problemàtica associada al residus que no són biodegradables i com podem contribuir a la preservació del medi ambient canviant hàbits com el llençar plàstics als lavabos.

L'acció del diumenge és la primera part de la campanya Per Focs la mar també brilla!. A partir del 30 d'octubre fins el 30 de juny del 2017 l'entitat S'Agulla exposarà a biblioteques municipals i centres educatius de la zona una exposició itinerant feta amb plafons informatius per tal de conscienciar de la problemàtica dels plàstics al mar i promoure un canvi d’hàbits.

 

 

netejafonsmari