El "Tastet d'Aigües" ens transporta al Sant Hilari de principis del s.XX

Durant els dimecres d'aquest mes d'agost al vestíbul del primer pis de l'Oficina de Turisme Can Rovira de Sant Hilari es pot gaudir d'un “Tastet d'Aigües”. Es tracta d'una visita teatralitzada que trasllada als visitants al Sant Hilari de principis del segle XX.

L'activitat recrea els anys en que la població de les Guilleries era un lloc de peregrinatge per les persones amb càlculs renals i hepàtics. La cura d'aquestes malalties amb aigües medicinals va suposar l'arribada de nombrosos visitants. Un dels establiments més emblemàtics era la coneguda popularment com a “Taverna de l'Aigua”, on la gent del poble podia accedir a les aigües medicinals.

Durant l'activitat el públic assistent pot tastar fins a tres tipus d'aigua prèvia explicació de les seves propietats curatives. Amb el Tastet també es pretén posar de relleu figures emblemàtiques de Sant Hilari d'aquella època com en Jaumet, una persona molt estimada pels hilariencs i els estiuejants.

L'activitat, que és la primera vegada que s'organitza dins dels actes de la campanya d'estiu “Refresca't a Sant Hilari”, ha desbordat totes les expectatives.

El “Tastet d'Aigües” finalitza amb una visita a una sala on es poden contemplar objectes i motius de principis del segle passat, que recorden la importància que han tingut per Sant Hilari les aigües medicinals i les seves propietats.

 

 

tastetaigues