Visita a l'antic balneari de la Font Picant i a l'espai AQUA

La Font Picant, situada a 4km de Sant Hilari, és l'inici d'una de les nombroses activitats que s'organitzen aquest estiu a la població de les Guilleries sota el lema “Refresca't a Sant Hilari”. Les aigües medicinals van convertir el municipi de la Selva en un poble d'estiueig.

Entre aquestes aigües destaquen les aigües bicarbonatades de l'anomenada Font Picant, per l'efecte de les seves bombolles naturals.

La importància d'aquestes fonts explica la construcció d'un balneari a finals del s.XIX conegut com l'Hotel Martín o balneari de la Font Picant, amb capacitat per allotjar gairebé dues centes persones. L'activitat permet visitar la planta baixa de l'edifici i comprovar-ne perquè era considerat un hotel de luxe

Una d'aquestes tres fonts és la de Santa Teresa. La seva aigua és especialment indicada per problemes hepàtics. A cada font els participants poden fer un tast de l'aigua per comprovar-ne les seves propietats.

L'activitat finalitza a l'espai AQUA, on de manera interactiva i dinàmica s'explica la importància de l'aigua per Sant Hilari.

Aquesta activitat s'emmarca en la campanya que, sota el lema "Refresca't a Sant Hilari", l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm organitza aquest estiu. Les diferents activitats programades ofereixen als seus visitants l'oportunitat de poder gaudir dels paisatges únics de Les Guilleries i, molt especialment, de les seves aigües.

 

 

 

visitafontpicantaqua