Arbúcies uneix la Fira de Tardor i la Festa del Flabiol

Arbúcies ha viscut aquest passat cap de setmana una nova edició de la Fira de Tardor del Montseny i de la Festa del Flabiol. La gastronomia, la cultura i la combinació de flora i fauna del Montseny han convertit aquestes festes en un dels esdeveniments de referència de la localitat.

Tradicionalment la Fira de Tardor i la Festa del Flabiol es celebraven en dates diferents. Per primera vegada Arbúcies ha unit els dos esdeveniments en un cap de setmana ple d'activitats.

Malgrat la previsió de pluja per tot el cap de setmana, els carrers d’Arbúcies s’han omplert de visitants per gaudir de la fira d’artesans, l'exposició de bolets a la Plaça de la Vila o de tallers creatius infantils relacionats amb oficis tradicionals com el de terrissaire. Un dels centres neuràlgics de la Fira de Tardor i la Festa del Flabiol ha estat el Museu Etnològic del Montseny la Gabella on s'ha celebrat el concurs de receptes de cuina tradicional de la Reserva de la Biosfera del Montseny amb la finalitat de mantenir viva una part molt important de la nostra cultura, i de promoure alhora la producció i el consum sostenibles dels aliments locals. També a la Gabella i en motiu de la 32a edició de la festa del flabiol s'han celebrat col·loquis al voltant d'aquest instrument musical.

Audicions i concert de sardanes com la que va oferir la cobla Els Lluïsos a la plaça de la Vila o la tradicional castanyada a la plaça dels Bosquerols amenitzada pels flabiolaires van demostrar la bona simbiosi entre la Fira de Tardor i la Festa del Flabiol. Davant l'èxit de públic, tot fa pensar que la fusió de les dues festes té un llarg recorregut per endavant.

 

 
firatardorifestaflabiol