Tossa celebra el 65é aniversari de "Pandora i l'holandès errant"

La visita teatralitzada anomenada “Sinatra, rere les passes de Pandora” ha format part d'un seguit d'esdeveniments organitzats a Tossa de Mar aquest passat cap de setmana per celebrar el 65é aniversari del rodatge a la vila de la pel·lícula “Pandora i l'holandès errant”.

El film protagonitzat per Ava Gardner va suposar un abans i un després al municipi de la Costa Brava.

Durant la visita a la part vella es van resseguir els principals racons de la vila que van viure la passió entre Sinatra i Ava Gardner. L'encarregat de relatar els fets d'aquella tòrrida primavera de 1950 a Tossa va ser el mateix Frank Sinatra, que interpretat per l'actor Jaume Fonalleras, va fer retrocedir al públic assistent als dies de rodatge del film.

Gràcies al film “Pandora i l'holandès errant” Tossa de Mar i la Costa Brava es van convertir en destinacions universals i molt populars, en una fita que molts consideren l'inici de l'arribada massiva de turistes a la nostra terra. De l'impacte de la visita d'Ava Gardner a Tossa n'és un bon exemple l'estàtua de bronze de mida natural dedicada l'actriu, obra de l'artista Ció Abellí.

Fa quinze anys Tossa ja va celebrar el 50é aniversari del rodatge de “Pandora i l'holandès errant” amb el mateix objectiu amb què s'han celebrat les activitats d'aquest passat cap de setmana: fer reviure per uns dies als veïns de Tossa de Mar i als turistes aquells dies de rodatge d'una producció de Hollywood i així endinsar-se en la llegenda que va atraure a bona part de l'star system a un racó de la Costa Brava.


 
65aaniversaripandora