Santa Coloma de Farners celebra la 35a Festa de la Ratafia

 Durant quatre dies Santa Coloma de Farners s'ha convertit en la capital de la ratafia. Milers de visitants han participat del gran ventall d'activitats organitzades en motiu de la 35a edició de la Festa de la Ratafia.

Entre les principals novetats d’aquesta 35ª edició ha destacat l’Espai Remeier situat al pati de la Llar de Jubilats. Amb una desena de parades d’artesans remeiers vinguts d’arreu s'hi han organitzat petits tallers per aprendre a guarir malalties comunes o tenir cura del cos. Altres espais propis de la festa com el Ratafiàrium dedicat a la degustació i venda de productes elaborats amb ratafia han posat de manifest l'auge d'aquest licor d'herbes.

El marc de la 35a Festa de la Ratafia ha estat l'escollit per part de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners per celebrar la 1era trobada d'alcaldes de la Selva que va comptar amb la participació d’una quinzena de representants de municipis de la comarca, així com també dels regidors del consistori colomenc. La Festa de la Ratafia, iniciada el 1982, ha esdevingut un aparador nacional, i fins i tot internacional, on es mostra tot allò que envolta aquest licor. En gran mesura això ha estat possible gràcies a la participació dels colomencs, que han volgut mantenir viva aquesta tradició, fent de Santa Coloma un referent del món ratafiaire.

Una mostra de la importància de la ratafia per Santa Coloma de Farners ha estat l'exposició “La Ratafia a Santa Coloma” que repassa la relació de la ciutat amb aquest licor des de Francesc Rosquellas, i el paisatge humà ratafiaire des del segle passat. L'eix central de la Fira ha estat una vegada més la vela de la Ratafia de la plaça Farners on s'ha comptat amb la presència de totes les marques comercials d’aquesta beguda de Catalunya. La Fira un any més creix en activitats i visitants i aconsegueix posicionar una beguda tradicional com la ratafia com un dels productes de referència de Catalunya.


 
35afestaratafia