Finalitza la campanya "Per Focs la mar també brilla"

Aquest passat dilluns l'entitat ambientalista S'Agulla va realitzar a la sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes una xerrada informativa que posava punt i final a la campanya Per Focs la mar també brilla!.

El projecte es va iniciar aquest estiu amb la recollida de residus del fons marí a l'enclavament de la roca de Sa Palomera de Blanes. La campanya pretén sensibilitzar a la població i fer especial èmfasi en els nostres hàbits i la relació que establim amb el medi ambient més enllà de la neteja puntual del fons marí.

Durant la neteja realitzada a finals de juliol es van recollir 131 quilos de deixalles, el 50% dels quals pertanyien a residus produïts pels focs. La resta eren plàstics i sobretot tovalloletes i compreses. La xerrada ha servit per aporta idees a com gestionar de manera més respectuosa amb el medi esdeveniments de les característiques del Concurs de Focs d'Artifici de Blanes.

A partir del material recollit l'entitat S'Agulla ha fet una mostra itinerant en forma de 2 plafons informatius. I amb la voluntat d'estendre la campanya als centres educatius ha posat a la seva disposició activitats didàctiques on s'analitza: el tipus de material, el seu origen, el temps de degradació i el perquè ens hauria de preocupar la gestió dels plàstics i què hi podem fer.

 

 
perfocslamartambebrilla