Santi Vila inaugura el centre de recepció de visitants de Montsoriu

El conseller de Cultura, Santi Vila va inaugurar el passat divendres al matí el nou centre de recepció de visitants i de serveis del Castell de Montsoriu. Aquest nou equipament té per objectiu millorar l’atenció dels visitants, facilitar la informació del monument i oferir millors serveis.

El nou centre ocupa una superfície d’uns 60m2, amb les zones d’atenció al visitant i la de serveis ben diferenciades perquè puguin funcionar independentment. Disposa de nova recepció per als visitants i d'un espai per a la venda d'entrades i de producte de marxandatge. 

Durant l'acte d'inauguració el conseller Vila va destacar la importància del Castell de Montsoriu.

Les obres, iniciades el 2015, han suposat una inversió de 340.000 euros i han estat finançades pel Departament de Cultura, la Diputació de Girona i el Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER).
Abans de la inauguració, el conseller Vila va visitar les obres de restauració de la muralla oest, la torre oest i els talussos del castell. Es preveu que aquesta reforma finalitzi al llarg del 2017 i que contribuirà a recuperar l’esplendor del monument original.

La visita del conseller a Montsoriu va finalitzar amb un recorregut pel monument arquitectònic, considerat el castell gòtic més important de Catalunya, juntament amb la resta d’autoritats que van assistir a l’acte. En el marc de les diverses actuacions de millora del monument que s’estan portant a terme, està prevista també pel 2017 la museïtzació del monument i la rehabilitació de la sala noble i de l’edifici del cos de guàrdia del castell, un projecte que es troba actualment en fase de decisió del fons FEDER 2014-2020.A data d’avui, la inversió en obra executada al castell s’estima en 1.600.000 euros, dels quals 600.000 han estat aportats pel Departament de Cultura.

 

 
inauguraciomontsoriu