Sta. Coloma celebra el 60é aniversari de la publicació d'"El Callat"

Santa Coloma de Farners ha acollit aquest passat dissabte el col·loqui a l’entorn d’El Callat de Joan Vinyoli, un dels poemaris més rellevants de la poesia catalana del segle XX, amb motiu del seixantè aniversari de la seva primera edició.

Amb el lema «cap a la veu intacta», la jornada va oferir diverses activitats. El col·loqui és una iniciativa de la Càtedra Joan Vinyoli que neix amb la voluntat d'obrir l'obra del poeta a tota mena d’interpretacions i de relectures. Joan Vinyoli és un dels poetes més destacats de la literatura catalana i europea, amb un corpus poètic únic.

El col·loqui ha comptat amb la participació d’escriptors, crítics literaris, estudiosos de Vinyoli, professors de Llengua i Literatura, i estudiants. El poeta i la seva obra han actuat els darrers anys com a motor cultural de Santa Coloma de Farners, població on va passar els estius de la seva infantesa i adolescència.

Durant el col·loqui a l'entorn d'El Callat ha tingut lloc la presentació de la biblioteca particular del poeta, que es composa de 2.000 llibres i que s’ha instal·lat recentment a la sala d’actes de la biblioteca municipal de Santa Coloma, que porta el seu nom.

Altres activitats promogudes per la Càtedra Joan Vinyoli són el festivals de poesia Domini Màgic o l'itinerari Poètic Joan Vinyoli. Esta previst que el col·loqui de tardor es continuï celebrant de forma biennal.

 

 

colloquivinyoli