Façanes amb murals per combatre les pintades

Sensibilitzar als joves sobre la necessitat de respectar les façanes dels edificis. Amb aquest objectiu les àrees d'Urbanisme i Ensenyament de l'Ajuntament de Blanes han proposat als alumnes dels tres instituts públics del municipi pintar un mural en un espai públic.

A cada centre se’ls ha assignat una façana que han pogut escollir d’entre les propostes que se’ls va fer. L’Ajuntament de Blanes els ha facilitat el material i cada institut ha posat la imaginació i les mans dels nois i noies per dur-ho a terme. Dels tres centres, el primer en fer realitat el seu projecte ha estat l’Institut S’Agulla.

L'Institut S'Agulla integra aquest projecte a la matèria SERVEIS A LA COMUNITAT en tant que l'elaboració del mural és una acció plàstica però amb un fort component de compromís cívic que serveix perquè l'alumnat posi en joc els seus coneixements plàstics al servei de la comunitat. En l'elaboració del mural hi han intervingut dos grups, de vuit alumnes cadascún, que cursen tercer d'ESO.

Els resultats i el balanç han estat positius i ja han avançat el seu compromís de seguir-s’hi involucrant de cara a l’any vinent. El seu proper objectiu serà dotar de vida una de les façanes laterals del local de l’AVV Carretera de Lloret-La Pedrera –a pocs metres del mural que han realitzat.

El projecte en què treballen els alumnes de l’Institut Sa Palomera està previst que es realitzi de cara al proper mes de febrer del 2017, mentre que el de l’Institut Serrallarga es vol fer durant el tercer trimestre.


 

projectemural